Aeroportul "Delta Dunării" primeşte primul zbor regulat după 21 de ani

| 19 mai, 2014

Fly România, compania aeriană operată de Ten Airways, deținută de omul de afaceri Ovidiu Tender a redeschis după 21 de ani de pauză zborurile către Tulcea. Linia aeriană va apropia Tulcea și, mai ales, Delta Dunării de banii turiștilor și ai oamenilor de afaceri interesați de zonă.

Zborurile regulate (ale Tarom)către aeroportul din Tulcea erau oprite din 1993, acolo aterizau doar curse charter, așa că accesul către oraș se făcea doar cu mașina sau maxi taxi cu trasee care durează în jur de patru ore și costă între 250 și 300 lei cu mașina și circa 150 lei cu maxi taxi. Reintroducerea zborurilor din București către Tulcea are avantajul timpului redus (20-30 minute), la un cost de 105 euro dus-întors.

Vor fi trei zboruri săptămânale Otopeni -Tulcea, marțea, vinerea și duminica, două Bergamo-Tulcea, marți și vineri, și unul Frankfurt-Tulcea, duminică. Prețurile pentru aceste zboruri vor începe de la 29,9 euro.

„Accesul atât către Deltă cât şi către litoral va fi mult facilitat şi pentru turiştii români din vestul ţării datorită legăturii Timişoara – Otopeni – Tulcea, cu posibilitate de transfer către Constanţa. Ori, din cauza distanţei de până la 16 – 18 ore cu trenul din vestul ţării până la litoralul românesc, turiştii alegeau destinaţii din vest, mai accesibile”, arată și Cătălin Buţu, directorul executiv al companiei Fly Romania.

Autoritățile din Tulcea se așteaptă că reintroducerea de zboruri regulate către oraș să crească numărul de pasageri de pe aeroport la 20.000 până la sfârșitul anului, de la 1.800 în 2013 și susțin că vor investi 14 milioane euro în modernizarea aeroportului.

Fly România va zbura astfel fără concurență către Tulcea, chiar și cea din partea mașinilor fiind afectată, mai ales că și construcția drumului expres Contanța-Tulcea-Brăila-Galați va începe abia peste doi ani.

Potrivit lui Tender, Fly România va transporta 100.000 de pasageri anul acesta, veniturile estimate pentru primul an de operare fiind de 15 milioane de euro.

Compania a început operarea zborurilor la mijlocul lunii mai. Pe ruta Timişoara – Bucureşti, zborurile vor avea o frecvenţă zilnică, exceptând ziua de sâmbătă. Pentru rutele interne, tarifele vor fi unice, respectiv 69,9 euro/zbor pentru Bucureşti – Timişoara şi 49,9 euro/zbor pentru Bucureşti – Tulcea, în vreme ce pe rutele internaţionale preţurile pornesc de la 29,9 de euro/zbor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ