Afacerea care nu va fi închisă niciodată de FISC, chiar dacă nu emite bon fiscal

| 02 apr, 16:56

 

Inspectorii ANAF au demarat, în luna martie, ample controale și au dat amenzi uriașe pentru societățile care nu dau bonuri fiscale. Totuși, există o afacere care nu va fi afectată niciodată.

 

Cei care vând produse prin intermediul automatelor nu vor avea niciodată probleme cu Direcția Anti-Fraudă a ANAF, chiar dacă nu emit bonuri fiscale. Asta pentru că legea prevede că aceștia nu sunt obligați să emită bonuri fiscale.

OUG nr. 28/1999 stabilește ca operatorii economici care încasează, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum și a prestărilor de servicii efectuate direct către populație sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

În plus, aceștia trebuie să emita bonuri fiscale și să le inmâneze clienților.

Citeşte şi: Cum se văd în piață efectele controalelor ANAF

Totuși, același act normativ prevede câteva excepții de la această regulă, printre care și automatele comerciale.

”Livrările de bunuri sau serviciile efectuate prin automatele comerciale ce funcționează pe bază de acceptatoare de bancnote sau monede și conțin un sistem de contorizare electronic și/sau mecanic, ca parte integrată constructivă din automat, care să permită înregistrarea, evidențierea și controlul sumelor încasate, cu excepția livrarilor de produse energetice, astfel cum sunt definite în titlul VII din Codul fiscal”, se arată în lege.

Tag-uri: afacere, ANAF, bon fiscal, fisc
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ