Afacerile cu energie, chestiune de familie la PDL. Fratele lui Cătălin Predoiu, director la ENEL

| 17 iul, 2014

Ceea ce nu ştie opinia publică şi Cătălin Predoiu a omis intenţionat să comunice atunci când a ieşit să critice cabinetul este că fratele său, Cosmin Predoiu, deţine funcţia de director juridic al ENEL în România.

Ca urmare a deciziei ENEL de a-şi vinde activele din ţara noastră, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a ieşit nervos în faţa mass-media pentru a solicita guvernului implementarea memorandumului cu compania de distribuţie a energiei electrice. Memorandumul la care se referă candidatul la Cotroceni al PDL prevede renegocierea obligaţiei companiei de distribuţie a energiei electrice de a achita statului 520 milioane de euro. „Potrivit legii, Enel urma să achite statului român 520 milioane de euro, pentru o participaţie reziduală de 13,5% la Enel Muntenia Sud. În loc să insiste pentru aplicarea legii şi să ia măsurile pentru aplicarea legii, Guvernul Ponta anunţă redactarea unui memorandum prin care să renegocieze această obligaţie legală a Enel”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

Citeşte şi: Câţi bani ar putea obţine ENEL din ieşirea de pe piaţa românească

Prin atacul la adresa guvernului condus de Victor Ponta, Cătălin Predoiu îşi arată adevărata măsură a ipocriziei sale. Şi aceasta pentru că, în realitate, interesul prim-vicepreşedintelui PDL în toată această chestiune nu are nimic de-a face cu binele public. De fapt, intervenţia democrat-liberalului are mize cu totul şi cu totul personale.

Ceea ce nu ştie opinia publică şi Cătălin Predoiu a omis intenţionat să comunice atunci când a ieşit să critice cabinetul este că fratele său, Cosmin Predoiu, deţine funcţia de director juridic al ENEL în România. Astfel, prim-vicepreşedintele democrat-liberal demonstrează încă o dată că PDL, chiar şi în opoziţie, rămâne campion la politicianism şi ipocrizie.

Ceea ce frapează în primul rând la declaraţiile lui Cătălin Predoiu este uşurinţa cu care prim-vicepreşedintele PDL încalcă orice normă de integritate. Nu este însă în fond o surpriză având în vedere că democrat-liberalii au o adevărată tradiţie în a se pretinde integri, fără să aibă nicio urmă de scrupule în a-şi încălca propriile principii.

Este suficient să ne aducem aminte aminte în acest sens de celebrul caz al lui Marian Căpăţână, intermediarul banilor între Bercea Mondial şi Mircea Băsescu. Interlopul a ajuns fără probleme să candideze din partea PDL într-un colegiu din judeţul Olt, cu toate că între timp, Monica Macovei se bătea cu pumnul în piept că toţi candidaţii democrat-liberali sunt curaţi ca lacrima.

Citeşte şi: Plecări în masă. După ENEL, un alt gigant îşi vinde acţiunile din România

Lăsând însă la o parte problema de integritate pe care o ridică declaraţiile lui Cătălin Predoiu vizavi de ENEL şi memorandumul încheiat între companie şi guvern, să observăm şi faptul că PDL nu este nici pe departe la prima poziţionare în favoarea băieţilor deştepţi din energie. Exemplul cel mai elocvent în acest caz îl reprezintă căpuşarea Hidroelectrica în perioada mandatelor miniştrilor democrat-liberali. Aceştia au asistat practic cu o impasibilitate de-a dreptul penală cum producătorul de electricitate hidro a fost adus în pragul falimentului. Situaţia în care a ajuns Hidroelectrica devenise atât de gravă încât în 2012 a fost nevoie de declararea insolvenţei, ca măsură de avarie prin care compania să fie salvată de la dezastrul în care a adus-o PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 aug, 2014
fK7oxj57
sl96BPRV
Very true! Makes a change to see soeomne spell it out like that. :)
18 iul, 2014
cacautor
deci Enel ar trebui sa dea statului niste bani
Ponta nu vrea sa ii ia repede,vrea sa-i esaloneze la plata
Enel(privat) este ajutat interesat sau nu de Guvern sa lungeasca termenul de plata
Desi fratele lui Predoiu este un angajat la Enel,Predoiu nu este de acord
Foarte buna pozitia lui Predoiu
De amintit ca Ponta a esalonat si Rompetrolul si luam banii la sfantul asteapta si mai putini..
Probabil ca daca cineva de la PSD era actionar la Enel,Guvernul Ponta chiar renunta sa mai ia banii pe acte..
ii lua direct...cu sacosa

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ