Afacerile grupului Eurolines s-au triplat pe timp de criză

| 08 mai, 2014

Raportat la anul 2009, momentul declanșării crizei economice, grupul Eurolines a reușit să își tripleze vânzările, atingând în primele 3 luni ale acestui an (T1) o cifră de afaceri de 98 de milioane de lei, față de aproximativ 30 de milioane de lei în T 1 2009.

Grupul Eurolines a înregistrat în primele 3 luni ale acestui an o creștere de 39% a cifrei de afaceri, ajungand la nivelul de 98 milione de lei. 79% din cifra de afaceri a fost realizată de Touring Europabus România, compania care deţine reţelele de agenţii TUI TravelCenter şi Eurolines

Touring Europabus România a avut în T1 2014 o creştere de 48% a cifrei de afaceri faţă de T1 2013, ajungând până la nivelul de 77 milioane de lei.

"Vom continua să ne concentrăm pe creșterea business-ului în mediul online și pe dezvoltarea permanentă a tehnologiei, pe îmbunătăţirea serviciilor de vânzare şi post-vânzare. Românii sunt din ce în ce mai selectivi şi preferă produsele şi serviciile de calitate, consultanţa specializată şi grija faţă de detalii, pe care noi suntem dedicaţi să le oferim clienţilor noştri. Rezultatele din primul trimestru al acestui an ne confirmă faptul că obiectivul de creştere cu minim 20% a cifrei de afaceri a Grupului Eurolines România în 2014 este realist", declară Dragoş Anastasiu, preşedintele Grupului Eurolines România.

În ultimul an, au fost deschise 16 noi birouri de vânzări şi, în acest moment, cu un număr de 78 de puncte de lucru, Touring Europabus România deţine cea mai extinsă reţea de agenţii din România.

Rezultatele defalcate

Nova Travel, tour operatorul Grupului, a avut o creştere a cifrei de afaceri de 25% în T 1 2014 comparativ cu T1 2013, până la nivelul de 6,5 milioane lei. A marit în acest an numărul curselor charter marca TUI, introducând noi destinaţii în portofoliul său, respectiv către Spania ( insulele Mallorca şi Tenerife) şi Grecia (Santorini, Zakynthos şi Mykonos). În vârf de sezon, Nova Travel va opera până la 16 curse charter pe săptămână către destinaţii din Turcia, Grecia şi Spania.

Danubius Travel, tour operatorul Grupului Eurolines specializat pe incoming (turişti străini care călătoresc în România) şi business travel, a înregistrat o creştere de aproximativ 25% a cifrei de afaceri în anul T 1 2014, comparativ cu T1 2013, ajungând la aproximativ 6,8 milioane de lei. Numărul de turişti străini care vor veni în Romania prin intermediul Danubius Travel va creşte cu 55% în acest an, ajungând la aprox. 100.000 de persoane.

GRUPUL EUROLINES, din care fac parte 20 de companii din România, Germania şi Republica Moldova, a înregistrat, în primul trimestru (T1) al anului 2014, o creştere de 39% a cifrei de afaceri faţă de perioada similară din 2013, ajungând la nivelul de aproximativ 98 milioane de lei.

Anul trecut, Grupul Eurolines România a avut o cifră de afaceri de 330 milioane de lei, +30% față de nivelul din 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ