Aglomeraţie de foşti liberali în cursa pentru Cotroceni. Viorel Cataramă şi-a anunţat candidatura

| 15 iul, 2014

După ce fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că va demara o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii sale la prezidenţiale, a venit rândul încă a unui fost liberal să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Viorel Catarama a anuntat chiar şi numele sloganului pentru candidatura sa, ca independent, la prezidentiale: “Romanii liberi ingenuncheaza mafia politica“, informează ştiripesurse.ro.

Acesta compara partidele politice cu niste structuri mafiote, extrem de bine organizate si consolidate, care au blocat Romania in drumul spre Uniunea Europeana. Din cauza acestor partide politice, el spune ca Romania nu se poate integra in Schengen.

Cataramă isi propune o modificare a constitutiei si cere guvernului sa organizeze cel putin 3000 de sectii de votare in strainatate. De asemenea, Catarama este de parere ca taxele si impozitele sunt atat de mari nu pentru a moderniza invatamantul, sanatatea, armata sau cultura, ci pentru a permite achizitii publice, ale caror costuri sfideaza bunul simt.

 

Cariera politică

Cataramă a debutat în politică în 1990, când a fost ales membru în Comitetul Director al PNL — Aripa Tânără (PNL-AT), până la 30 iunie 1992, iar în 1992 a devenit președintele Noului Partid Liberal (NPL), înființat la 23 iulie 1992.

În 1996 este ales prim-vicepreședinte PNL, funcție pe care o deține până în 1997, an în care devine vicepreședinte PNL. Viorel Cataramă a mai ocupat postul de vicepreședinte și în perioada 1993-1996.

În 1999 a fost ales președintele Partidului Național Român, iar în 2001, prim-vicepreședinte al Partidului Alianța pentru România. În 2002 devine pentru a doua oară vicepreședinte al PNL, iar din 2003, vicepreședinte al Filialei București a PNL.

La sfârșitul lui ianuarie 2010, liberalul Viorel Cataramă și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al PNL, precizând că are ca scop formarea unui guvern de dreapta, împreună cu PDL și cu largă susținere parlamentară. Ulterior, acesta și-a retras candidatura.

Consiliul Național Executiv al PNL a decis la 15 martie 2010 excluderea lui Viorel Cataramă, decizia fiind luată cu 39 de voturi pentru, 6 împotrivă și 4 abțineri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ