UPDATE Agresorul lui Băsescu, lăsat să meargă acasă după ce a încercat să se sinucidă

| 28 mai, 2014

UPDATE Bărbatul anchetat pentru ultragierea preşedintelui Traian Băsescu a fost transportat, miercuri, de la Spitalul Judeţean Constanţa, unde i-au fost tratate rănile superficiale suferite în urma tentativei sale de sinucidere, la spitalul de psihiatrie de la Palazu Mare. El a refuzat însă internarea.

UPDATE. Bărbatul anchetat pentru ultragierea preşedintelui Traian Băsescu a refuzat miercuri internarea la spitalul de psihiatrie de la Palazu Mare, după ce anterior fusese de acord cu evaluarea sa psihiatrică, în aceste condiţii procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa solicitând în instanţă dispunerea unei astfel de măsuri.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, poliţiştii l-au dus pe individ la locuinţa sa, acesta urmând să fie supus expertizei psihiatrice după pronunţarea instanţei.


Bărbatul anchetat pentru ultragierea preşedintelui Traian Băsescu a încercat, miercuri, să se sinucidă când poliţiştii s-au dus la el acasă pentru a-l duce la spitalul de psihiatrie.

Reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa au declarat că la vederea poliţiştilor, Adrian Zglobiu a fugit în spatele casei şi şi-a produs tăieturi superficiale în zona gâtului şi pe abdomen.

Poliţiştii l-au imobilizat, individul fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa pentru a i se acorda îngrijirile medicale necesare.

Echipajul de poliţie trebuia să-l ducă pe bărbat la Spitalul de psihiatrie Palazu Mare, la dispoziţia procurorilor, pentru a fi internat pe o perioadă de cel mult 30 de zile cu scopul efectuării unei evaluări medicale.

Preşedintele Traian Băsescu a depus o plângere pentru ultraj, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în urma incidentului petrecut sâmbătă în port, când şeful statului a fost scuipat de un bărbat.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, procurorul Zafer Sadîc, a declarat că plângerea a fost formulată prin e-mail, pe data de 25 mai. El a menţionat că cercetările în dosarul respectiv vor fi continuate de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

În noaptea de duminică spre luni, constănţeanul care l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, la finalul festivităţilor din Portul Constanţa dedicate Navei Şcoală Mircea, a fost scos din arest, anchetatorii stabilind, după schimbarea încadrării juridice a faptei comise, cercetarea penală a acestuia în stare de libertate pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

La ieşirea din arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, a declarat că regretă faptele pe care le-a comis.

Sâmbătă, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa întocmindu-i dosar penal pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, ultraj şi loviri sau alte violenţe.

Mama lui Adrian Zglobiu a spus că fiul ei tremură, plânge şi că, decât să se ducă după gratii, preferă să se arunce în mare. Temerea lui Zglobiu este de ceea ce ar putea păţi în puşcărie.

"Eu sunt virgin, merg la orice control, la orice medic. Nu am comis păcatul ăsta. Decât să ajung la Poarta Albă, printre homosexuali, mai bine mă arunc în mare“, a spus Adrian Zglobiu, potrivit libertatea.ro.

Bărbatul susţine că nu îşi explică cum a ajuns să îl scuipe în faţă pe Traian Băsescu şi a făcut mai multe declaraţii contradictorii.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ