Grupul Agricover contractează un credit de 15 mil. euro pentru dezvoltare şi finanţarea fermierilor

| 13 iun, 2013

Grupul Agricover a încheiat joi un acord cu banca regională Black Sea Trade and Development Bank pentru un împrumut de 15 milioane de euro destinat dezvoltării diviziei de achiziţii, prelucrarea şi comercializarea cerealelor şi acordării de credite către fermieri.

Suma va fi împărţită în mod egal între proiectele de dezvoltare a companiei agricole şi creditele acordate prin intermediul Agricover Credit IFN, potrivit Economica.net.

"Obţinerea acestui credit este o confirmare că agricultura românească are potenţial. Noi am avut o rată de creştere a busuness-ului de 20% de la an la an", a declarat, într-o conferinţă, Robert Arsene, directorul general al grupului Agricover.

Mustafa Boran, vicepreşedintee BSTDB, a afirmat că baca pe care o reprezintă a acordat anul trecut credite în valoare de 295 milioane de euro pentru proiecte din mai multe ţări din zona Mării Negre, dintre care 30 de milioane de euro s-au îndreptat către România.

Pentru acest an banca şi-a propus o majorare a volumului finanţării cu 11% şi o creştere a valorii creditelor pentru proiectele din România.

"În România ne interesează să finanţăm proiecte din domeniile agricultură, infrastructură şi energie", a mai spus Boran.

Black Sea Trade and Development Bank este o intituţie financiară internaţională cu sediul la Salonic.

Agricover Credit IFN finanţează peste 800 de firme din agricultură, care lucrează peste 500.000 de hectare de teren agricol.

Grupul Agricover este deţinut de omul de afaceri Jabar Kanani, de origine azeră, care care a primit şi cetăţenia română, în urmă cu 25 de ani. Agricover, înfiinţat în anul 2000, prin fuziunea dintre Comcereal Buzău şi Ulvex, a avut în anul 2012 afaceri de 970 milioane de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ