Ai mare grijă! Iată ce se întâmplă dacă mănânci prea mult DOVLEAC

| 06 oct, 2014

Odată cu sosirea toamnei începe şi sezonul rece al frcutelor şi legumelor. Dovleacul se numără printre preferinţele românilor, fie gătit la cuptor, fie pe post de umplutură pentru o plăcintă delicioasă.

Deşi este incredibil de bogat în antioxidanţi vitali şi în vitamine, specialiştii avertizează că un consum prea mare de dovleac poate avea efecte negative asupra pielii.

"Dacă consumi prea multe legume sau mâncare în nuanţe de portocaliu şi galben, pielea ta poate deveni uşor portocalie", spune un expert în dermatologie, potrivit Huffington Post.

Nu numai dovleacul poate ataca nuanţa pielii tale, mai multe alimente de culoare orange conţin ingredientul natural care dă acest efect: beta carotenul.

Dacă mănânci în mod regulat dovleac, morcovi sau ardei, ajungi la un nivel foarte ridicat de beta caroten în sânge şi astfel poţi dezvolta un ten gălbui, în nuanţe de portocaliu.

Cum îţi dai seama dacă ai prea mult beta caroten în organism? Uită-te la mâini şi picioare! Efectele beta carotenului se văd prima oară la picioare şi mâini deoarece acolo pielea este atât de groasă încât substanţa naturală începe să se acumuleze în acea zonă şi pielea se vede într-adevăr portocalie.

Nu vă alarmaţi însă dacă observaţi o tentă portocalie pe pielea dvs., de obicei este o problemă strict cosmetică. Dar poate semnala şi alte afecţiuni, cum ar fi o tiroidă înceată sau probleme la rinichi şi ficat.

 

 

 

Tag-uri: dovleac
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ