Aici au fost detonate SUTE DE BOMBE ATOMICE! Experimentele TERIFIANTE cu efecte MAI GRAVE decat Cernobîlul

| 15 sep, 2014

Dezbătută intens de presa internaţională, fosta cursă a înarmării nucleare dintre Statele Unite şi URSS a avut loc mai mult în zone izolate, rurale, din diferite regiuni ale lumii.

Ruşii, de exemplu, aleseseră ca pologon de teste nucleare o regiune din actualul Kazahstan.

Acesta se numea Zona de Testare Semipalatinsk, sau pur şi simplu Poligonul şi avea o întindere similară cu cea a statului New Jersey.

Aici, URSS a detonat 456 de bombe atomice şi termonucleare, începând cu anul 1949 şi până în 1989

Fotograful Nadav Kander a fost arestat de două ori în timp ce vizita această bază militară, dar a reuşit să realizeze aceste imagini impresionante.

Aici, oamenii de ştiinţă construiau oraşe întregi fantomă şi diferite structuri, pentru a vedea efectul pe care îl au bombele asupra lor.

Poligonul se afla foarte aproape de un oraş acum părăsit, Kurchatov, care pe atunci era locuit. Oamenii care au trăit atunci aici suferă acum, de generaţii întregi, de o creştere semnificativă a cazurilor de cancer şi malformaţii congenitale, dar şi alte boli provocate de expunerea la radiaţii.

Practic, aceşti oameni au fost folosiţi intenţionat pentru experimente, cercetătorii fiind interesaţi şi de efectele pe care le au testele nucleare asupra oamenilor.

Unii dintre cei care erau pe atunci elevi povestesc scene îngrozitoare: ferestrele de la şcoli explodau în momentul testelor, iar ei aveau crize de convulsii.

De asemenea, locuitorii erau sfătuiţi să stea afară în timpul detomării bombelor, sub pretextul că ar putea fi ucişi în cazul în cazul în care casele lor s-ar fi prăbuşit. Astfel, ei erau expuşi la o doză foarte mare de radiaţii.

În prezent, Poligonul poate fi vizitat de turişti, dar numai dacă poartă costume speciale de protecţie. Zona este încă periculoasă, pentru că aici a fost abandonat mult material radioactiv.

Timp de 17 ani, experţi americani şi ruşi au încercat să cureţe această regiune, dar în zadar. 150 de milioane de dolari au fost alocaţi în acest scop.

Din păcate, locuitorii din apropierea fostei baze secrete suferă încă de efectele acestor experimente, iar ele se vor resimţi mult timp de acum înainte.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ