Al doilea caz de EBOLA înregistrat în SUA

| 12 oct, 2014

Un îngrijitor de la spitalul din Texas care s-a ocupat de bărbatul mort în această săptămână din cauza febrei hemoragice Ebola a contractat virusul, conform testele preliminare, au anunţat duminică autorităţile sanitare din statul american, relatează AFP şi Reuters.

"Ştim că ar putea exista un al doilea caz, şi suntem pregătiţi pentru această eventualitate", a declarat şeful serviciilor de sănătate din Texas, doctorul David Lakey. "Ne întărim echipa din Dallas şi lucrăm cu grijă maximă pentru a evita răspândirea virusului", a adăugat el

Angajatul lucra la Texas Health Presbyterian din Dallas, spitalul unde a fost îngrijit Thomas Eric Duncan, liberianul decedat miercuri din cauza acestei boli. Îngrijitorul a acuzat vineri noapte o febră uşoară şi a fost izolat şi supus testelor.

Nu a fost oferită nicio informaţie privind modul în care pacientul a fost contaminat cu Ebola.

Un pacient liberian bolnav de Ebola, primul care a fost diagnosticat cu această boală în SUA, a decedat săptămâna trecută la Dallas, în Texas, unde fusese spitalizat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ