ALDE îi cere premierului să-l demită pe Gabriel Biriș

| 06 ian, 15:24

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Laura Chiriac, îi cere premierului Dacian Cioloș să îl demită pe secretarul de stat în Ministerul de Finanțe Gabriel Biriș și spune că acesta ''promovează public ideea că o bună parte a populației României 'practică' evaziunea fiscală''.

"Domnule Cioloș, ce vă reține să îl demiteți pe Gabriel Biriș? Puțin curaj! Un Guvern de tehnocrați, așa cum se prezintă executivul condus de Dacian Cioloș, ar trebui să acționeze cu profesionalism, viziune și responsabilitate. Lipsa de consecvență a unui membru al Guvernului trădează un oportunism politicianist fără legătură cu tehnocrația. Secretarul de stat din Ministerul Finanțelor Gabriel Biriș, pe vremea când era consultant fiscal și "poza" într-un vehement antiguvernamental, susținea că Guvernul acționează precum "golanii în curtea școlii, care îi bat pe cei mici și le iau banii de buzunar și pachețelul"", afirmă Laura Chiriac, potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES.

Ea critică declarațiile făcute de secretarul de stat și spune că Biriș și-a schimbat ''total'' discursul și promovează public ideea că o bună parte a populației României "practică" evaziunea fiscală.

"Tot domnul Biriș spunea, în 2010, când activa în sectorul privat, că 'Guvernul nu trebuie să plece de la premisa că suntem o țară de evazioniști'. În prezent constatăm că Gabriel Biriș și-a schimbat total discursul și promovează public ideea că o bună parte a populației României 'practică' evaziunea fiscală. Pe cine să credem acum? Pe acel Gabriel Biriș din 2010 sau pe cel din 2016? 
Acum, domnule prim-ministru Cioloș, întrebarea firească pe care îmi permit să vi-o adresez este următoarea: dacă un membru al Guvernului de tehnocrați își schimbă declarațiile și viziunile de la un an la altul, îi jignește pe români și le încalcă implicit anumite drepturi conferite de Constituția României și, mai ales, pune serios la îndoială profesionalismul întregului dumneavoastră cabinet, ce vă reține să îl demiteți?", adaugă Laura Chiriac.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ