ALDE, replică dură pentru Iohannis după atacul de la Cotroceni

| 12 apr, 15:25

Partidul ALDE condus de Călin Popescu Tăriceanu a transmis, vineri, că este interesat de un dialog cu instituția prezidențială pe tema justiției, cu condiția să nu fie un „simulacru” precum cel organizat de Klaus Iohannis. ALDE nu a participat, vineri, la consultările de la Cotroceni și Klaus Iohannis a acuzat ALDE nu e interesat să aibă un dialog cu președintele țării și nici nu este preocupat de situația justiției din România.

„Dl Iohannis a ajuns la o concluzie după consultările din aceste zile, și anume că ALDE nu e interesat de un dialog cu el. Greșit dle #Iohannis, ALDE e interesat de un dialog cu instituția prezidențială, de un dialog pe justiție, dar unul real, nu un simulacru precum cel pe care l-ați organizat dvs. în aceste două zile la Cotroceni.

Ce dialog puteam să avem noi, #ALDE, cu dl Iohannis? O consultare, din punctul nostru de vedere, ar fi însemnat să întrebe partidele ce părere au. Ne consultăm asupra unei teme. Avea de gând să ne consulte cu privire la tema referendumului, la întrebări? Nu, el doar voia o acțiune de imagine.

Așadar, ce consultări a vrut domnul Iohannis?

Despre justiție putem discuta oricând, dar este complicat să vorbim cu cineva care preferă să adopte poziția struțului și să bage capul în pământ ca să nu vadă situația actualului procuror general al României. Dacă doreşte ca mesajul și demersul domniei sale să aibă credibilitate, dl Iohannis trebuie neapărat să îl revoce pe Augustin Lazăr, pentru că altfel dovedește că este complice la ceea ce a făcut procurorul Lazăr în Penitenciarul #Aiud. Este regretabil că, la 30 de ani de la căderea comunismului, avem astfel de personaje în posturi cheie în justiție.

În continuare ne întrebăm dacă președintele Klaus Iohannis îi este doar recunoscător lui Augustin Lazăr pentru dosarele închise sau e doar șantajat cu dosarul soției sale”, a transmis ALDE.

Partidul a postat și un filmuleț cu un fost deținut politic căruia Augustin Lazăr i-a refuzat liberarea.

„Poate dl. Iohannis nu a văzut filmulețul care circulă pe internet cu privire la ce treabă bună făcea dl #Lazăr la Penitenciarul Aiud. I-l lăsăm aici, poate are timp să îl vadă”, a mai scris ALDE.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ