ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Cele mai recente sondaje

| 25 mai, 2014

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Pe ultima sută de metri înainte de ziua votului, institutul de sondare CSCI a analizat răspunsurile a 1.110 cetăţeni cu drept de vot, în perioada 19-22 mai.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Potrivit analizei sociologice, alianţa electorală PSD-PC-UNPR este marele câştigător al euroalegerilor din 2014, informează gandul.info. Aceasta ar câştiga 43% dintre voturi, în vreme ce liberalii ar obţine doar 14%.

În acelaşi studiu, PDL şi PMP ar fi la o diferenţă de doar un procent, democrat-liberalii fiind preferaţi de 12% din electorat, iar partidul Elenei Udrea de 11 procente.

Singurul candidat independent care ar câştiga un loc în Parlamentul European ar fi Mircea Diaconu, fiind cotat cu 4% dintre voturi.

PPDD (4%), FC (3%) şi PRM (2%) ar rata intrarea în PE, obţinând sub pragul de 5 la sută.

În statisticile CSCI, casă de sondare agreată de PSD, se arată şi cum a evoluat intenţia de vot pentru fiecare partid. Astfel, alianţa PSD-PC-UNPR s-a menţinut peste 41%, înregistrând o creştere uşoară de două procente din februarie până în mai. PNL a oscilat, în această perioadă, între 14-15 la sută, iar PDL între 10-13 la sută. O evoluţie concretă a avut-o PMP, pornind de la 8 procente în februarie şi ajungând la 11 la sută la sfârşitul lunii mai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ