ALEGERI LOCALE. Cine se bate să ocupe scaunul lui Iohannis la Sibiu

| 07 aug, 09:51

PNL a pornit ofensiva pentru alegerile locale din 2016, dând startul la înscrierile în competiţia internă pentru desemnarea candidaţilor. PSD, trecut print-o perioadă de frământări interne la vârful partidului, nu a demarat încă procesul de selecţie a candidaţilor care vor intra în bătălia localelor.

La Sibiu, oraşul condus timp de 14 ani de către Klaus Iohannis, fotoliul de primar este dorit de mai mulţi liberali.

Un prim nume vehiculat pentrua alegerile locale din 2016 la Primăria Sibiu este cel al actualului primar interimar al municipiului. După plecarea lui Klaus Iohannis din funcţia de edil al Sibiului, primăria a rămas pe mâna lui Astrid Fodor (Forumul Democrat al Germanilor din România). În presa locală este vehiculată ideea că Astrid Fodor ar putea candida la alegerile din 2016 pentru postul de primar, însă aceasta nu a făcut încă un anunţ tranşant în acest sens. "Nu știu dacă voi candida la Primăria Sibiu. Depinde de mine și numai de mine dacă voi candida. Am sprijinul FDGR pentru acest lucru.  (...) Deocamdată nu m-am gândit la treaba asta. Când o să fie momentul, o să fac și acest lucru", spunea, la finalul lunii mai, Astrid Fodor.

Deputatul de Sibiu, Ovidiu Ganţ (FDGR),  consideră că actualul primar interimar al Sibiului ar trebui să candideze la alegerile de anul viitor.

"Cunosc declaraţia doamnei Fodor, care a spus că la momentul potrivit va decide şi va face un anunţ dacă va candida sau nu. Opinia mea personală este că ar trebui să candideze. Eu mi-aş dori să facă acest lucru pentru că, în calitate de viceprimar şi de primar interimar a desfăşurat o activitate foarte bună. În consecinţă, candidatura ei ar fi perfect legitimă. Dar doamna primar va face anunţul dacă va candida când va considera ea de cuviinţă", a precizat  Ovidiu Ganţ pentru RomaniaTV.net.

Deşi a existat ideea unui sprijin al PNL pentru Astrid Fodor, în cazul în care aceasta va candida, liberalii sibieni au intrat în competiţia internă de desemnare a candidatului pentru primăria oraşului.

Copreşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, spune că în cursa internă a partidului s-au înscris până în prezent patru candidaţi. "Sunt 4 persoane care şi-au depus până acum candidatura pentru primăria Sibiului din partea PNL: Virgil Popa, Mariana Brânzea, Alexandru Zavatin şi Alexandru Răducanu", a precizat Raluca Turcan, pentru RomaniaTV.net.

Copreşedintele PNL Sibiu a arătat că în momentul de faţă sunt efectuate sondaje pentru a se desemna candidatul cu şansele cele mai mari de câştig. "În momentul de faţă suntem în etapa de testare a unor persoane din PNL prin sondaje. Candidatul va fi ales în funcţie de gradul de încredere pe care sibienii îl au în cei care îşi doresc să candideze la Primărie. De asemenea, nu ne uităm la ceilalţi potenţiali candidaţi. Vrem să avem garanţia că PNL îşi va desemna cel mai bun candidat.

Vom respecta termenele stabilite la nivel naţional în privinţa desemnării candidatului. În perioada septembrie-octombrie se desemnează şi până la finalul anului trebuie desemnaţi toţi candidaţii. Şi Sibiul va respecta acest calendar. Vom avea şi la Consiliul Judeţean şi la Consiliul Local Sibiu o listă cu oameni foarte buni şi sperăm că vom obţine rezultate", a adăugat Raluca Turcan.

Din partea PSD, pentru primăria Sibiu este vehiculat numele unui tânăr avocat, Horaţiu Marin, liderul organizaţiei municipale de tineret.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ