Alegeri Prezidențiale 2014. PNL îşi stabileşte luni candidatul la Preşedinţie

| 20 iul, 2014

Prezidențiale 2014. Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal (PNL) se reuneşte luni pentru a stabili candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale.

Pe 28 iunie, în cadrul Congresului PNL, Klaus Iohannis şi Crin Antonescu au fost propuşi pentru cursa prezidenţială. Reuniunea trebuia să voteze o rezoluţie cu privire la candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, însă Klaus Iohannis a retras acest document iar preşedintele de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu-Quintus, a anunţat că Delegaţia Permanentă a partidului va alege candidatul liberalilor la Preşedinţie.

Candidați președinție 2014. La acea dată, majoritatea organizaţiilor judeţene liberale anunţau că îl susţin pentru cursa prezidenţială pe Klaus Iohannis. De asemenea, mulţi lideri PNL doreau ca fostul preşedinte al partidului, Crin Antonescu, să fie inclus în cercetările sociologice pentru desemnarea candidatului comun PNL-PDL la prezidenţiale.

Recent, fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, afirma că este convins că el este cel mai potrivit candidat al dreptei la funcţia de preşedinte al României.

El a declarat că lupta pentru desemnarea candidatului dreptei la şefia statului este deschisă şi că actualul lider al PNL, Klaus Iohannis, 'nu a fost nicio zi candidat la preşedinţie' iar Cătălin Predoiu este 'un candidat foarte serios'.

Alegeri prezidențiale 2014. Antonescu susţine că va solicita congresului comun PNL-PDL, care se va întruni pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, să voteze deschis.

Acesta a subliniat că, indiferent cine va fi candidatul dreptei, partidul va trebui să îl susţină pentru a deveni preşedinte al României.

Pe 26 iulie, liberalii se reunesc în congres extraordinar pentru aprobarea statutului partidului care va rezulta din fuziunea PNL-PDL şi aprobarea protocolului politic.

Candidatul comun al PNL-PDL la alegerile prezidenţiale va fi anunţat în 4-5 august, potrivit preşedintelui PDL, Vasile Blaga.

Prezidențiale 2014. El a precizat că la alegerile prezidenţiale cele două partide vor candida ca o alianţă electorală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ