ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Ce a declarat premierul cu privire la votul în străinătate

| 10 noi, 2014

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Guvernul va aproba în şedinţa de marţi alocarea tuturor sumelor necesare pentru implementarea măsurilor dispuse de BEC şi MAE pentru buna desfăşurare a celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în secţiile de votare din străinătate, a declarat premierul Victor Ponta, luni, la Palatul Victoria.

ALEGERI PREZIDENTAILE 2014. 'În data de 2 noiembrie, primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a organizat pe teritoriul României, prin desfăşurarea absolut ireproşabilă, fără niciun fel de probleme, a votului, de altfel validat de către Curtea Constituţională. 9,5 milioane de români au votat în ţară, 160 de mii în Diaspora. Faptul că au existat secţii de vot în Diaspora, Paris, Londra, Munchen, unde au fost cetăţeni români care au vrut să voteze şi nu au putut, din cauza programului şi a procedurilor care durează extrem de mult, au impus şi impun în continuare asigurarea pentru 16 noiembrie a tuturor condiţiilor necesare pentru ca, nu doar în ţară, ci şi în secţiile din afara ţării, toţi cetăţenii români care doresc să-şi exercite votul să poată vota', a afirmat premierul.

Ponta a adăugat că nemulţumirea alegătorilor români din Diaspora care nu au putut vota pe 2 noiembrie este legitimă. 

'Măsurile dispuse de BEC şi de MAE privind reducerea timpului pentru procedurile administrative şi creşterea capacităţii logistice a secţiilor din exterior vor fi sprijinite mâine (marţi - n.r.) în şedinţa de Guvern. Vom aloca absolut toate resursele financiare necesare pentru ca acestea să poată fi implementate', a mai spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ