Alegeri prezidenţiale 2014. Cei 14 candidaţi au primit aproximativ 7,6 milioane de lei

| 31 oct, 2014

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că cei 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale au primit ca donaţii aproximativ 7,6 milioane de lei.

ACL PNL-PDL a primit şi declarat donaţii totale în valoare de peste 2,8 milioane de lei, devansând astfel alianţa electorală PSD-UNPR-PC, care a primit şi declarat donaţii totale în valoare de 2,7 milioane de  lei, potrivit informaţiilor furnizate de AEP.

Partidul Mişcarea Populară ocupă locul trei în clasamentul donaţiilor, formaţiunea primind şi declarând peste 800.000 de lei.

La diferenţă considerabilă faţă de podium se află UDMR, care  a primit şi declarat donaţii în valoare totală de 67.000 de lei.

În ceea ce priveşte candidaţii independenţi, topul donaţiilor primite şi declarate este condus de Călin Popescu-Tăriceanu, cu peste 640 de mii de lei.

El este urmat de Monica Macovei, cu aproape 300.000 de lei şi de  Teodor Melescanu , cu 164.900.

Valoarea totală a donaţiilor primite şi declarate de candidaţii independenţi este de peste 1,1 milioane de lei.

În total, alianţele, partidele şi candidaţii independenţi au primit şi declarat 7.581.405 lei, din care 6.381.179 lei donaţi de persoane fizice, iar 1.200.226 lei donaţi de persoane juridice.

Finanţarea campaniilor electorale este reglementată de Legea privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, unde se prevede că donaţiile şi legatele primite după deschiderea campaniilor electorale de la persoanele fizice sau juridice trebuie declarate AEP de către mandatarul financiar, în termen de cinci zile lucrătoare de la primire.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ