Alegerile care pot spulbera visul Elenei Udrea. Cu PMP sub PDL, mai poate pretinde că vrea la preşedinţie?

| 25 mai, 2014

Chiar dacă nu a spus-o explicit, Elena Udrea vrea la Cotroceni în locul lui Traian Băsescu, pentru a continua politica acestuia de aşa zisă modernizare a statului. Însă visul doamnei Udrea depinde foarte mult de aceste alegeri europarlamentare.

Dacă PMP-ul Elenei Udrea va lua peste PDL la aceste alegeri de astăzi, acest lucru va crea contextul ca să pretindă că este cea mai în măsură să candideze la Cotroceni şi să fie sprijinită şi de PDL şi de ce nu, de alte forţe de dreapta.

Cu un Traian Băsescu care a făcut campanie fără nicio perdea pentru partidul doamnei Udrea, PMP-ul, înfiinţat de câteva luni, a crescut în sondaje undeva la 10-11%, puţin în spatele PDL-ului, care se situează undeva la 12%. Pentru Udrea este o performanţă extraordinară, iar în campania electorală pentru alegerile europarlamentare a fost una dintre cele mai vizibile figuri de pe scena politică. Aproape zilnic apărea la TV, ori în emisiuni ori cu o chestie inedită (săritul din avion cu paraşuta), reuşind să se impună în faţa liderilor din PDL. Pe scurt, Elena Udrea a fost performera acestei campanii electorale.

Astfel, există şanse mari ca PMP să se claseze peste PDL în aceste alegeri europarlamentare, fapt ce ar propulsa-o pe Udrea drept un candidat serios din partea dreptei (PMP, PDL, FC) pentru alegerile din toamnă pentru Cotroceni. Mai mult, dacă PNL obţine un scor mult sub 20%, se pare că va fi o schimbare de lideri în acest partid. Crin Antonescu a zis că demisionează dacă la aceste alegeri PNL nu obţine 25% şi sunt şanse mari ca liberalii să nu obţină acest scor. După ruperea din USL, PNL a scăzut constant şi acum se situează undeva la 14-15%. Un scor ce ar reprezenta un dezastru pentru Antonescu. Dacă datele vor sta aşa, Elena Udrea va putea să se legimiteze ca un lider cu potenţial de creştere, capabilă să facă faţă candidatului PSD în alegerile din toamnă şi să ceară tuturor forţelor de deapta, inclusiv PNL, să o susţină.

În cazul în care PMP va obţine un scor sub PDL, legitimitatea Elenei Udrea ca lider al dreptei ar putea avea mult de suferit şi cu tot sprijinul lui Traian Băsescu nu va mai putea susţine la fel de vocal că ea ar trebui să fie susţinută în lupta cu PSD pentru Cotroceni. Ce-i drept, în acest moment, dreapta este sfărmiţată, iar fiecare partid doreşte să-şi impună liderul în lupta pentru Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ