Alertă globală EBOLA. OMS anunţă peste 1.300 de cazuri, 729 de decese, dintre care 57 în doar 4 zile

| 31 iul, 2014

Bilanţul epidemiei de febră hemoragică provocată în mare parte de virusul Ebola în Africa de Vest continuă să crească, înregistrându-se la data de 27 iulie peste 1.300 de cazuri şi 729 de decese, dintre care 57 în 4 zile, a informat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

'În perioada 24-27 iulie, un total de 122 de noi cazuri (confirmate, probabile şi suspecte), precum şi 57 de decese au fost confirmate în Guineea, Liberia, Nigeria şi Sierra Leone', a precizat OMS într-un comunicat.

Aceste cifre arată o creştere în doar 4 zile cu 8,5% a numărului de decese şi cu 10,1% a numărului de îmbolnăviri de la precedentul raport al OMS.

'Tendinţa rămâne incertă' în timp ce epidemia continuă să se răspândească în rândul comunităţilor şi afectează în prezent şi persoanele care oferă ajutor, avertizează OMS.

În total, la 27 iulie, OMS a înregistrat 1.323 de cazuri de febra hemoragică (909 confirmate de Ebola), dintre care 729 de decese (485 confirmate de Ebola).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ