ALERTĂ! Grindeanu, despre desecretizarea arhivelor SIPA: Sunt lucruri pe care românii trebuie să le afle

| 17 mai, 17:38

Premierul Sorin Grindeanu afirmă, într-un interviu acordat miercuri în exclusivitate AGERPRES, că îl susține pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, în ceea ce privește desecretizarea arhivelor SIPA, subliniind că sunt lucruri pe care "românii trebuie să le afle" în legătură cu acest subiect.

Șeful Executivului a precizat că l-a convocat marți la Guvern pe ministrul Justiției, iar una din temele discuției a fost SIPA.

"Eu am văzut că a avut o poziție publică astăzi, domnul ministru, pe care o susțin și e conformă cu ceea ce am discutat ieri. Aceste lucruri se pot face respectând legile în vigoare. E cât se poate de simplu. De ce? Pentru că e important să înlăturăm orice umbră care poate plana asupra actului de justiție din România și, în acest caz, știm despre ceea ce vorbim, iar (...) singurul lucru care (...) să conducă aceste instanțe e legea, nu altceva", a declarat Grindeanu.

Premierul a mai spus că știe despre dezbaterea existentă legată de cei care au avut acces la arhivele SIPA și de faptul că s-ar fi făcut anumite copii.

"Astea sunt lucruri pe care românii trebuie să le afle, pentru că e normal, e absolut normal. Partea cealaltă (desecretizarea — n.r.), de asemenea o susțin, cu respectarea, așa cum am spus, a prevederilor legale în vigoare", a adăugat Grindeanu.

Totodată, Grindeanu a anunțat că a vorbit cu Toader și despre Legile Justiției, precizând că proiectul de lege de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală ar putea fi aprobat în ședința de Guvern de joi.

În ceea ce privește aprobarea Legilor Justiției de către Guvern, Grindeanu a anunțat că acest lucru se va întâmpla ''în mod sigur peste două săptămâni''.

"Dacă nu la ședința de săptămâna viitoare, în mod sigur peste două săptămâni, pentru că sunt finalizate din ce mi-a spus domnul ministru", a arătat el.

Pe de altă parte, Grindeanu a făcut referire la Legea privind răspunderea magistraților, precizând că "este necesară".

"N-o să le placă magistraților ceea ce spun, dar e necesară. (...) Și dânșii sunt oameni care până la urmă trebuie să aibă un cadru care să-i facă răspunzători vizavi de actul de justiție pe care îl îndeplinesc. Eu cred că nu inventăm noi lucrurile astea. Sunt legi care funcționează peste tot în lume", a punctat Grindeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ