O bacterie rezistentă la toate antibioticele a fost descoperită la un pacient din Europa

| 07 dec, 18:11

O echipă de cercetători a descoperit în Danemarca o bacterie capabilă să reziste la toate antibioticele. Aceasta ar fi prezentă în țara nordică din anul 2012, scrie luni directmatin.fr, preluând un articol apărut în publicația The Lancet.

Bacteria, o tulpină de E.coli (sau colibacil), a devenit "invulnerabilă" în urma unei mutații a genei MCR-1, potrivit cercetătorilor de la Universitatea tehnică daneză din Copenhaga. Mutația o face rezistentă la colistină, antibiotic puternic utilizat la tratarea infecțiilor grave.

Citește și:  Alarmant! A șaptea amenințare la adresa omenirii pune pe jar autorităţile de la Bucureşti! Are strânsă legătură cu CORUPŢIA

Conform rezultatelor cercetărilor, bacteria a fost descoperită la un pacient care suferea de o infecție a sângelui. Prezența sa ar putea fi însă mult mai întinsă, bacterii conținând gena MCR-1 fiind depistate în eșantioane prelevate din alimente importate în perioada 2012 — 2014, scrie Agerpres.

Cercetătorii danezi se tem că această "superbacterie" poate fi răspândită în Europa, pentru că, deși bărbatul infectat nu a călătorit în străinătate, hrana în cauză a fost importată din Germania. În plus, bacteria ar fi aceeași ca cea descoperită în urmă cu câteva zile în China, la porci, încheie directmatin.fr.

Tag-uri: antibiotice, bacterie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ