Alertă în spitalele din România! Atac cibernetic masiv asupra bazelor de date

| 20 iun, 15:53

Alertă în spitalele din România! Centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică (CERT-RO) a avertizat că a identificat „o creştere semnificativă a atacurilor cibernetice" care pun în pericol bazele de date ale pacienţilor.

CERT-RO a emis o alertă identificat o creștere semnificativă a atacurilor cu aplicații malițioase de tip ransomware la nivel național în ultima perioadă, observându-se că, pe lângă utilizatorii casnici, atacatorii și-au îndreptat atenția în special către instituții din domeniul sănătății, numărul entităților afectate fiind în creștere.

Specialiştii în protecţie informatică le transmit, atât utilizatorilor cât și personalului IT, să nu acceseze mesaje suspicioase, pe orice dispozitiv le-ar primi, să actualizeze în permanenţă soluțiile de securitate, iar în situaţii de urgenţă să apeleze numărul unic 1911.

Detalii pe CERT-RO.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ