ALERTĂ la graniţa cu Republica Moldova

| 28 mar, 2014

Un basarabean s-a ales cu dosar penal şi cu mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, după ce a fost prins de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni că a trecut ilegal pe malul românesc al râului Prut cu 32 cartuşe, două cuţite, o hartă şi un binoclu.

Subcomisarul Denis Mihaela Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţei de Frontieră Iaşi, a declarat presei că bărbatul, în vârstă de 19 ani, a fost depistat în localitatea de frontieră Colţu-Cornii, în apropierea malului drept al râului Prut.

'Bărbatul avea hainele ude şi nu îşi justifica prezenţa în zonă. În urma verificărilor efectuate în cooperare cu autorităţile statului vecin s-a stabilit că a traversat râul Prut înot pentru a intra ilegal în România. Asupra persoanei au fost găsite, într-o geantă, printre obiectele personale, un număr de 32 cartuşe de calibru 7,62 mm, două hărţi, un livret militar personal, două cuţite, un telefon mobil şi un binoclu. În timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că a găsit cartuşele pe teritoriul Republicii Moldova şi intenţiona să le folosească la aprinderea focului, pentru a se încălzi. De asemenea, a declarat că nu a văzut niciodată România şi dorea să ajungă în municipiul Iaşi', a explicat subcomisarul Lazăr.

Cele 32 de cartuşe au fost predate Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, pentru efectuarea expertizei balistice.

Basarabeanul s-a ales cu dosar penal, el fiind acuzat de autorităţile române de trecerea ilegală a frontierei de stat a României, contrabandă calificată prin introducerea în sau scoaterea din ţară, fără drept, de arme, muniţii, materiale explozibile, droguri, precursori, materiale nucleare sau alte substanţe radioactive, substanţe toxice, deşeuri, reziduuri ori materiale chimice periculoase şi deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept.

Magistraţii de la Judecătoria Răducăneni au dispus arestarea preventivă a celui în cauză pentru 30 zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ