Alertă pe malul mării: Plajele se îngustează pe zi ce trece

| 18 mar, 2014

În plin sezon, bătaia pe un loc pe nisip la mare va fi şi mai aprigă, pentru că plajelecontinuă să se îngusteze. Specialiştii de la Apele Române încearcă acum să stopeze eroziunea, după ce au primit un bilanţ al pagubelor de la cercetătorii Institutului Grigore Antipa.

Deşi problema nu este nouă, autorităţile s-au decis abia acum să ia măsuri, în condiţiile în care plajele de la vecinii bulgari au fost asigurate împotriva eroziunii în urmă cu mai bine de zece ani.

În ultimii 50 de ani, litoralul românesc a rămas fără plaje, pe porţiuni de la câteva zeci de metri până la sute de metri. Valurile mării au mâncat din întinderile de nisp, de la 50 de metri în stațiunile Mamaia Sud, Eforie Sud şi Saturn, până la 600 de metri în zona Câşla Vădanei, situată între brațele Sulina şi Sfântu Gheorghe, scrie digi24.ro.

Inventarierea tuturor pagubelor cauzate de eroziunea costieră a fost făcută de cercetătorii de la Institutul Grigore Antipa, care au venit şi cu soluţii. Semnalul tras de oamenii de ştiinţă a fost luat în serios de Administraţia Naţională a Apelor Române, care a demarat anul acesta un proiect pe fonduri europene care vizează stoparea eroziunii costiere. Concret, se vor amplasa diguri noi în larg, se vor face înnisipări şi se vor aduce mai mulţi stabilopozi pe digurile de larg deja existente.

Tag-uri: Marea Neagră, plaja
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ