ALERTĂ! Un nor RADIOACTIV se îndreaptă spre ROMÂNIA

| 02 iul, 13:07

Alertă RADIOACTIVĂ! In intervalul 02 iulie ora 12- 03 iulie ora 06, circulatia aerului la nivelul solului va fi in general slaba in partea de vest a Ucrainei, orientată de la nord spre sud (camp anticiclonic, extins si deasupra Romaniei). Informaţia de la ANM vine în contextul creşterii nivelului de radioactivitate în zona Cernobîl, Ucraina, unde au avut loc incendii de pădure.

In cursul zilei de maine,03 iulie, directia de deplasare a maselor de aer va fi, in general,de la nord-nord-est spre sud-sud-vest.

Rularea modelului de dispersie indica faptul ca un nor de poluant care s-ar forma in jurul Centralei nucleare de la Cernobil s-ar putea deplasa, in urmatoarele 36 de ore, inspre granita de est a tarii noastre, dar, deoarece deplasarea ar fi lenta, nu ar patrunde deasupra teritoriului Romaniei, se arată într-o comunicare primită de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citeste si: ALERTĂ RADIOACTIVĂ la graniţa României. Radiaţiile la Cernobîl, de ZECE ORI mai mari decât limita normală

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 iul, 08:12
Catalin
Sunteti niste nesimtiti. Ma suna mama mea ca vine norul radioactiv, si dupa o verificare simpla pe internet toti oficialii ucrainieni spun ca nivelul de radioactivitate nu a crescut nici macar in zona de excludere in care oricum nu tb sa traiasca oameni. RUSINE SA VA FIE! SPERIATI OAMENI CARE NU AU POSIBILITATEA DE A VA VERIFICA INEPTIILE.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ