Alexander Vershbow, NATO: Suntem îngrijoraţi de eforturile media ruse de a transmite deliberat informaţii greşite

| 29 aug, 16:27

Reprezentanţii NATO sunt "în general îngrijoraţi" de eforturile continue ale media ruse de stat, controlate de Kremlin, de a transmite, în mod deliberat, informaţii greşite sau chiar false pentru a forma opinia publică în ţările aliate, a declarat luni secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, Alexander Vershbow, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul român de Externe, Lazăr Comănescu.

El a făcut această afirmaţie în contextul informaţiilor potrivit cărora focoase nucleare gestionate de NATO ar fi fost transportate în România din Turcia, în contextul tentativei de lovitură de stat de la Ankara. 

"Ca regulă generală, noi nu confirmăm sau infirmăm informaţii despre locul unde se află armele nucleare, dar luăm foarte în serios siguranţa şi securitatea armelor nucleare ale statelor membre gestionate de NATO şi suntem încrezători că securitatea şi siguranţa lor este menţinută", a spus Vershbow. El a precizat că "aliaţii nu intenţionează, nu planifică şi nu văd niciun motiv să amplaseze arme nucleare pe teritoriile noilor state membre". 

De asemenea, oficialul NATO a vorbit despre o eventuală încercare a media ruse de a "dezinforma". 

"Dacă acesta este un exemplu de dezinformare din partea Rusiei sau eforturi pentru a promova dezinformările altora, nu pot spune cu siguranţă, dar, în general, suntem îngrijoraţi de eforturile continue ale media ruse de stat, controlate de Kremlin, de a transmite în mod deliberat informaţii greşite sau chiar false pentru a forma opinia publică în ţările aliate", a spus el. 

Ministrul român de Externe a susţinut declaraţia oficialului NATO: "Subscriu în întregime la ceea ce a spus ambasadorul Vershbow legat de modul în care se concep şi se vehiculează anumite informaţii şi cred că acest lucru trebuie întotdeauna avut în vedere atunci când apar asemenea informaţii, în ce măsură continuarea discutării despre ele sau diseminarea în continuare a unor opinii pe asemenea chestiuni sunt utile", a declarat şeful diplomaţiei române.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ