Alexis Tsipras, apel către greci înainte de referendum: Spuneţi "NU" şantajului şi ultimatumurilor

| 03 iul, 16:40

Alexis Tsipras s-a adresat din nou grecilor, printr-un scurt mesaj televizat. Premierul Greciei a făcut încă o dată apel la populaţie să voteze "nu" în cadrul referendumului de dumincă, susţinând că acest vot nu va aduce şi ieşirea ţării din zona euro. În acest timp, ultimele sondaje, realizate cu trei zile înainte de plebiscit, indică un avans foarte mic pentru tabăra "da".

Alexis Tsipras a insistat că votul de duminică nu înseamnă o decizie între euro şi drahmă, adăugând că un vot împotriva continuării măsurilor de austeritate nu va aduce şi ieşirea Greciei din zona euro, ci o continuare a negocierilor în termeni mai buni, relatează The Telegraph.

"Referendumul de duminică nu este despre oportunitatea rămânerii Greciei în zona euro", a declarat Tsipras.

"Vă îndemn ca, la referendum, să spuneţi «nu» ultimatumurilor, şantajului, diviziunilor şi temerilor", a declarat Tsipras.

Citeşte şi: Jean-Claude Juncker spune ce se va întâmpla cu Grecia dacă votează "NU"

Referindu-se la raportul Fondului Monetar Internaţional prezentat joi, Tsipras a apreciat că evaluarea economică justifică poziţia Guvernului Greciei în favoarea restructurării datoriei suverane a ţării. În această seară, în Atena, vor avea loc două mitinguri, unul al celor care vor vota "DA" şi unul al celor  va vota "NU".

Cele mai recente sondaje arată că diferenţa dintre cele două tabere este foarte mică, însă cei care ar accepta condiţiile creditorilor au un uşor avans.

Citeşte şi: Martin Schulz: Nu mai există nicio bază pentru a negocia cu Tsipras

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ