Alianţa Creştin Liberală. Cum e turcul și pistolul. La un nume straniu: ACeLe, o siglă pe măsură

| 30 iul, 2014

Alianţa Creştin Liberală. În lipsa unor obiective și a unui proiect politic comun, în lipsa unei viziuni împărtășite reciproc sau măcar a unui candidat unic, PNL și PDL se preocupă de fleacuri electorale, precum sigla sau denumirea în care își vor îmbrăca alianța încropită pentru alegerile din noiembrie.

Alianţa Creştin Liberală. ‘Marii oameni de stat’, Klaus Iohannis, Vasile Blaga și Cătălin Predoiu, au tot stat în focus grup-uri în ultimele săptămâni, analizând cele mai eficiente manevre de marketing pe care să le folosească în alegerile care urmează.

Ultima perioadă a fost marcată de numeroase hopuri și piedici pentru cei ce-și zic că reprezintă dreapta. Fuziunea PNL-PDL a fost amânată pe termen nedeterminat și există în continuare numeroase voci în ambele partide care se opun comasării PDL în PNL. Din doi candidați la președinție s-a ajuns mai nou la patru, autopropunându-se în acest sens, pentru sondajul ce va să vie, și democrat-liberalii Monica Macovei și Mihai Răzvan Ungureanu.

Citeşte şi: Cum fac VASILE BLAGA şi KLAUS IOHANNIS o Alianţă Creştin Liberală întru mulţumirea baronilor

Fuziune PNL-PDL. PNL și PDL par din ce în ce mai mult că nu au în comun decât termenul “liberal” în denumire și faptul că sunt creștini, ca majoritatea locuitorilor din România de altfel. Mai nou, însă, alianța are și o siglă. ACL sau Alianța Creștin-Liberală a prezentat simbolul grafic care va trona deasupra candidatului, care va avea în spate un program susţinut de ambele partide, care sunt însă departe de a fi definitivate.

‘Ștampila’ ACL va cuprinde logo-urile ambelor partide, PDL fiind scris cu caractere ceva mai mari decât PNL, și un mic vârtej deasupra lor, simbol pentru contopirea care urmează sau, poate, pentru candidatul comun, pe care nu l-au stabilit încă.

Dar nici sigla, nici denumirea bizară a partidului nu țin loc de program politic. Orice siglă ar fi apărut pentru o alianță făcută pe genunchi din iunie încoace ar fi fost dificil să arate mai bine sau mai credibil decât alăturarea fotografiilor lui Blaga și Iohannis, de exemplu, sau a Monicăi Macovei și a Noricăi Nicolai. Pentru că în timp ce Iohannis, Antonescu și Nicolai votau la referendumul din 2012 pentru demiterea președintelui, Macovei, Predoiu și MRU stăteau cu brichetele în jurul lui Băsescu să reaprindă “flacăra democrației”.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. De ce este fuziunea PNL-PDL o mare minciună

Dacă atunci când s-a format USL-ul toată lumea striga că nu poate exista o alianță credibilă între stânga și dreapta, în momentul de față electoratul asistă la alianța între două formațiuni ai căror membri s-au atacat violent din 2011 până în prezent. Or, Blaga și Iohannis ar vrea acum să pună moț pestea toată gâlceava, dintre ‘marionetele lui Băsescu’ din PDL și ‘puciștii socialiști’ din PNL, o siglă și un brand nou. Păi, așa nu se face niciodată un proiect politic serios... Halal alianță, ioc fuziune!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ