Alianţa Creştin Liberală. Sigla ACL, un mic plagiat după USL

| 31 iul, 2014

Alianţa Creştin Liberală. Diferenţele dintre sigla ACL şi sigla USL sunt minore, adică suficiente cât să poată păcăli o persoană în vârstă care şi-a uitat ochelarii acasă în ziua votului şi să se evite o posibilă chemare în instanţă pentru folosirea unei mărci care încă aparţine PSD-ului.

Alianţa Creştin Liberală. Sâmbătă a avut loc congresul comun al PNL şi PDL în care, bucurie mare pentru liderii prezenţi, s-a decis reşaparea defunctei Alianţe DA. Deşi seamănă cu un strigoi care s-a dezgropat la pomenirea de şapte ani, Alianţa Creştin Liberală doreşte să reinsufle viaţă în rândul formaţiunilor de dreapta, care în ultimele luni au fost dominate de haos şi neînţelegeri. Scopul, declarat chiar în protocolul acestei alianţe care se doreşte a fi pasul intermediar înainte de fuziunea într-un mare partid popular de dreapta, este de a câştiga Palatul Cotroceni, probabil pentru a asigura continuarea politicilor duse de actualul regim Băsescu.

Citeşte şi: Cum fac VASILE BLAGA şi KLAUS IOHANNIS o Alianţă Creştin Liberală întru mulţumirea baronilor

De sâmbătă, creştin-liberalii au intrat în febra rebranduirii, noua alianţă făcându-şi repede un cont de Facebook în care ni se explică cine sunt, ce propun şi, mai ales, cât de răi sunt pentru România Victor Ponta şi PSD-ul. Nimeni nu a fost mai sârguincios decât Vasile Blaga, care un pic cam autoritar, a dat ordin ca toate sediile celor două partide să afişeze sigla ACL deja trimisă în teritoriu a noii alianţe. Că deh, e mare lucru să ai un buldog care să compenseze lipsa de fler politic prin calităţi organizatorice, dar haideţi să nu intrăm în detalii.

În următoarele zile ne putem aştepa ca siglele PDL şi PNL din ţară să fie înlocuite de noua imagine a Alianţei Creştin Liberale. Aşa cum a fost deja prezentată, sigla ACL este încadrată într-un pătrat care are colţurile rotunjite, iar partea superioară a acestuia este ocupată de denumirea prescurtată a Alianţei Creştin Liberale. În partea inferioară a pătratului se află siglele PNL şi PDL, cele două zone fiind delimitate de un element stilizat care reprezintă două mâini împreunate. Sub acest element grafic se află denumirea ”Alianţa Creştin-Liberală”, fiind folosit, de asemenea, un font albastru.

Diferenţele dintre sigla ACL şi sigla USL sunt minore, adică suficiente cât să poată păcăli o persoană în vârstă care şi-a uitat ochelarii acasă în ziua votului şi să se evite o posibilă chemare în instanţă pentru folosirea unei mărci care încă aparţine PSD-ului. În schimb, în loc de un chenar negru care are colţurile ascuţite, ca în sigla USL, la ACL avem un chenar albastru ale cărui colţuri sunt un pic mai rotunjite. În loc de linia orizontală care separa iniţialele USL de siglele PSD-ului şi PNL-ului, acum avem imaginea stilizată a unei strângeri de mâini. În fine, în loc să scrie cu negru ca în sigla USL, în sigla ACL scrie cu albastru, noua culoare de suflet a dreptei româneşti. Cât despre toate celelalte elemente ce ţin de grafică, aşezarea înscrisurilor şi simbolurilor sau proporţiile generale, sunt exact aceleaşi ca în cazul siglei USL.

Citeşte şi: Economic, USL traieste

USL trăieşte. La fel ca acele fabrici chinezeşti care produc încălţăminte Adibas sau Mike, PNL-ul şi PDL-ul încearcă să se folosească de imaginea unui brand de succes pentru a spolia câteva procente din piaţă. De această dată, lupta nu se dă pe profit, ci pe voturi. Dacă mai adăugăm şi ipocrizia liberalilor, care în campania pentru europalamentare urlau împotriva PSD-ului, care era acuzat de folosirea mesajului "USL trăieşte” prin politicile actualui guvern, atunci avem toate detaliile unei uniuni electorale de conjunctură, care şi-a propus din start să îi păcălească pe români. Este deja evident că ACL, ca şi întreaga idee a unei construcţii mari de dreapta, reprezintă doar o minciună gândită să ia nişte voturi pentru nişte oameni care nu au avut o idee originală nici atunci când a venit vorba de identitatea lor vizuală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 oct, 2014
TEO
PRESEDINTE
http://www.ziarulapulum.ro/wp-content/uploads/2014/10/Calin-Popescu-Tariceanu-700x413.jpg
01 aug, 2014
cantautor
deci ar fi 1-1 la plagiate?care USL?
cred totusi ca USD-ul,conduce le copiat:
1.imaginile din campania cu granele din Ucraina?
2.motto-ul cu o litera schimbata,de la Chirtoaca

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ