Alianţa Creştin Liberală. Una din marile temeri ale ACL – electoratul liberal le va da cu flit

| 11 aug, 2014

Alianța Creștin Liberală are motive întemeiate să se teamă că va pierde segmente semnificative din electoratul liberal.

Alianţa Creştin Liberală. După ce PNL a trădat propriul electorat prin afilierea la Partidul Popular European și colaborarea cu Traian Băsescu și oamenii săi, mai mulți liberali adunați în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu au înființat o nouă formațiune politică, care să asigure continuitatea doctrinei liberale în România.

Formarea Partidului Reformator Liberal a reprezentat un moment important pentru electoratul de dreapta din țara noastră care nu se mai simțea reprezentat de partidele din opoziție deoarece acestea au ales să colaboreze cu Traian Băsescu și regimul său. Ca urmare a opţiunii PNL de a-și trăda propriul electorat prin afilierea la grupul popular, românii care îmbrățișau valorile liberale nu mai erau reprezentați.

Citeşte şi: Alianţa Creştin Liberală. Sigla ACL, un mic plagiat după USL

Partidul Reformator Liberal reprezintă o opţiune firească pentru liberalii care nu văd cu ochi bun noua alianță cu PDL și aflierea la PPE. Din acest motiv foarte mulți parlamentari au părăsit PNL pentru a-i putea reprezenta pe românii care i-au trimis în parlament în 2012, în momentul în care formau USL și își asumaseră îndepartarea regimului condus de Traian Băsescu de la putere și îndreptarea neregulilor comise de guvernarea portocalie în perioada 2008-2012. Pe lângă parlamentarii care s-au alăturat PLR, există o mulțime de lideri locali și filiale PNL care se pregătesc să se alăture singurului partid din țara noastră care mai reprezintă doctrina liberală.

Astfel, Alianța Creștin Liberală are motive întemeiate să se teamă că va pierde segmente semnificative din electoratul liberal. După ultimele manevre executate de PNL și PDL pentru înființarea ACL, românii și-au dat seama că cele două partide au în denumire numele de liberal doar pentru a induce în eroare. PNL și PDL nu mai au nimic de-a face cu liberalismul, singura doctrină după care se ghidează cele două partide este ce furnizată de Traian Băsescu. Pentru trădarea valorilor liberale, pe care cele două partide le invocă că le reprezintă, electoratul va sancționa drastic ACL în această toamnă.

Citeşte şi: Primul Congres Partidul Liberal Reformator, în spiritul USL

Îngrijorați de pierderea propriului electorat, liderii PNL și PDL au pornit la ofensivă împotriva PLR. Într-o conferință de presă organizată la Suceava, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur a declarat că PLR este o ”Fata Morgana” care va păcăli electoratul deoarece acest partid a fost creat să ”rupă” din partidul de centru dreapta care s-a înființat prin fuziunea PNL și PDL. "Aşa a fost construit acest PLR. Ca un fel de UNPR. Au creat o Fata Morgana aşa, o aşteptare. Umblă un zvon că în septembrie va da Guvernul un act normativ să-i dezlege de glie pe consilierii locali. E un fel de păcăleală pentru cei care să creeze majorităţi cu PSD", a declarat Gheorghe Flutur.

Declarațiile unuia dintre liderii ACL arată faptul că lideri celor două partide au intrat în criză cu numai câteva luni înainte debutului campaniei electorale și încearcă cu disperare să arunce cu invective la adresa noului partid care își asumă angajamentele PNL în momentul în care a format USL. Conștienți de lipsa unui proiect din partea ACL și de faptul că colaborarea dintre cele două partide din opoziție este doar de conjunctură, electoratul liberal va da cu flit noii construcții politice elaborate în laboratoarele de la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 aug, 2014
Suzana Gadea
Ponta trebuie sa-si ia angajamentul ca il gratiaza pe Voiculescu..
daca nu,A3 voteaza cu Tariceanu
11 aug, 2014
LOL
sigur ca il va gratia..
doar PSD si PC sunt in USD

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ