Alimente care ÎŢI ŢIN cald în sezonul RECE

| 25 oct, 2014

In sezonul rece simtim nevoia sa mancam mai multe alimente calde si sa ajuta corpul sa se incalzeasca nu doar cu ajutorul hainelor. Unele alimente te incalzesc fara a fi calde, prin proprietatile lor benefice.

Supa calduta de oase si carne hraneste corpul si il incalzeste. Colagenul continut ajuta pielea si articulatiile si in sezonul rece. Ea contribuie si la depasirea mai rapida a racelilor, fluidificand mucusul si ajutand in eliminarea lui, scrie getfit.ro.

Scortisoara este un condiment folosit la prepararea dulciurilor, dar poate fi folosit si in retete exotice ce contin carne de oaie sau capra. Este un condiment recomandat diabeticilor pentru ca ajuta la reglarea insulinei. Iata un mic dejun sanatos cu scortisoara.

Ghimbirul este si el un aliment – medicament, folosit pentru a combate durerile articulare, pentru stimularea digestiei si a imunitatii si pentru combaterea greturilor. Este usor picant si cu o aroma ce aduce aminte de lamaie si poate fi folosit in ceaiuri, dulciuri sau preparate din carne si peste.
Ardei iute

Ardeiul iute este printre campionii care contin vitamina C. Capsaicina din ardeiul iute ajuta in controlul greutatii, imbunatatirea circulatiei, ameliorarea durerilor articulare, iar ultimele studii arata si un ajutor in anumite afectiuni canceroase. Atentie totusi sa nu exagerati pentru ca in cantitati mari poate fi daunator stomacului.
Usturoi

Usturoiul
este bine cunoscut pentru proprietatile sale antivirale si antibacteriene si imbunatateste circulatia.
Nucsoara

Citeşte mai mult aici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ