Alimente despre care nu ştiai că au mult zahăr

| 29 dec, 2013

Zaharul se ascunde in multe alimente la care nu te astepti. Avand in vedere ca zaharul este asociat cu o multime de boli, este indicat sa il inlocuiesti cu miere sau indulcitori naturali precum siropul de stevie, de agave, din malt de orz sau de artar.

De-a lungul unei zile consumam cantitati mari de zahar fara sa ne dam seama. Chiar daca nu sunt alimente dulci, painea, carnea sau sosul de rosii contin zahar.

Haideti sa descoperim impreuna, prin randurile de mai jos, care sunt alimentele despre care nu stiai ca au mult zahar:

1. Produsele de panificatie si alimentele servite la restaurant contin zahar.

2. Zaharul (sub forma de sirop de porumb si melasa deshidratata) este adesea folosit la prepararea hamburgerilor pentru a preveni “strangerea” carnii in timpul gatirii.

3. Inainte ca somonul sa fie introdus in conserve, acesta este adesea glazurat cu o solutie de zahar.

4. Multi producatori de carne introduc zahar in hrana animalelor (inainte de sacrificare) pentru a “imbunatati” aroma si culoarea carnii conservate.

5. Unele restaurante fast-food servesc clientilor carne de pasare care a fost injectata cu o solutie de zahar sau miere.

6. Unele sortimente de sare contin zahar! Serios.

7. Zaharul este folosit in procesarea de carnii, a baconului si conservelor din carne.

8. Conservele de bulion contin zahar dar si glutamat monosodic.

9. Si untul de arahide contine zahar.

10. Cerealele uscate contin adesea cantitati mari de zahar.

11. Aproape jumatate din caloriile continute in ketchup-ul provin din zahar.

12. Mai mult de 90% din caloriile continute intr-o conserva de afine se datoreaza zaharului continut.

Cercetatorii de la Universitatea Newcastle ne indeamna sa reducem consumul de zahar, mai ales daca nu dorim sa avem probleme cu dantura. Aportul zilnic de zahar ar trebui sa se limiteze la doar 5 lingurite.

Aceasta lista nu este completa. Zaharul se ascunde in alimentele procesate, de aceea este important sa citim cu mare atentie ingredientele produselor pentru a identifica ingredientele care se termina in “-oza”, precum glucoza, maltoza, fructoza, etc.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 dec, 2013
cristi
bani
VREI SA CASTIGI UN BAN IN PLUS? Dorim sa conlucram cu persoane care vor sa lucreze de acasa ( freelanceri ) pe calculator. Despre ce este vorba?! Te înscrii în cadrul Campaniei MailDirect – prima si singura platformă din Romania care foloseste Email Marketing-ul in mod legal – primiţi zilnic e-mailuri pe care trebuie sa le deschideţi…si banutii se aduna. Inca nu te-am convins? Primesti 10% din castigul intregii tale echipe! Înscrie-te pe link-ul următor şi începe să câştigi bani chiar din acest moment http://www.maildirect.ro/inregistrare/f38b2a993aed730c3a59456340d3884d totul este gratuit.La inscriere primesti direct 6 usd.(sellectati si copiati linkul apoi dati paste in browser-ul dvs)
29 dec, 2013
Ciklopul
Luiza... esti cam prosta! Cata scoala ai?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ