Alimentele care îţi ucid CREIERUL. Secretul, dezvăluit de medicul de la NASA

| 26 iun, 2014

Cârnaţii, şunca şi alte cărnuri procesate par să crească riscul de a muri tânăr, arată un studiu efectuat pe 500.000 de persoane de pe întreg continentul european.

Cercetarea a concluzionat că dietele bogate în cărnuri procesate prezintă o legătură cu afecţiunile cardiovasculare, cu cancerul şi cu decesele premature.

Oamenii de ştiinţă subliniază în studiul publicat în jurnalul BMC Medicine că sarea şi substanţele chimice folosite pentru a conserva carnea pot duce la probleme de sănătate.

În Marea Britanie, organizaţia British Heart Foundation recomandă publicului să consume carne cu mai puţină grăsime.

Studiul a fost efectuat pe persoane din 10 ţări europene care au fost urmărite, în medie, timp de 13 ani.

Citeşte şi: Sigur te-au păcălit şi pe tine! Cum ne MINT producătorii - cele mai periculoase alimente "Sănătoase"

Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumau multă carne procesată erau totodată mai predispuse la fumat, să fie obeze şi să aibă alte obiceiuri despre care se ştie că dăunează sănătăţii.

Chiar şi în cazul în care acei factori de risc au fost luaţi în calcul, carnea procesată tot afecta la rândul său sănătatea.

Unul din 17 participanţi la studiu a murit în cursul acestuia. Cercetătorii arată că persoanele care consumau mai mult de 160 de grame de carne procesată într-o zi (echivalentul a doi cârnaţi şi o felie de bacon) prezentau un risc cu 44% mai mare de a muri în cursul studiului (ce s-a întins pe 12,7 ani) decât cei ce consumau 20 de grame.

În total, aproximativ 10.000 de persoane au murit de cancer şi alte 5.500 de persoane din cauza problemelor de inimă.

Profesorul Sabine Rohrmann de la Universitatea din Zurich a explicat că „un consum ridicat de carne, mai ales de carne procesată, este asociat unui stil de viaţă nesănătos. Dar chiar şi când ajustăm pentru ceilalţi factori de risc, precum fumatul sau obezitatea, descoperim că există un risc provocat de carnea procesată”.

„Desigur, renunţatul la fumat este mai important decât reducerea consumului de carne, dar eu tot aş recomanda oamenilor să mănânce mai puţină carne”, a adăugat specialistul.

Cercetătoarea a explicat că dacă toţi participanţii la studiu ar fi consumat maximum 20 de grame de carne procesată pe zi, 3% din decesele premature ar fi putut fi evitate.

Doctorul Rachel Thompson de la World Cancer Research Fund a declarat că „acest studiu oferă noi dovezi ce atestă riscurile pentru sănătate aduse de consumul de carne procesată”. „Cercetarea noastră, ce a fost publicată în 2007 şi confirmată ulterior în 2011, aduce la iveală dovezi convingătoare ce arată că dietele ce conţin carne procesată cresc riscul de a suferi de cancer la colon”, a adăugat Thompson.

Specialiştii World Cancer Research Fund afirmă că în cazul în care oamenii ar consuma mai puţin de 10 grame de carne procesată pe zi ar fi prevenite 4.000 de cazuri de cancer de colon. „De aceea World Cancer Research Fund recomandă oamenilor să evite carnea procesată”, a declarat dr. Thompson.

Citeşte şi: Iată FRUCTUL care îţi activează creierul. Un pumn de aceste fructe pe zi îţi menţine vitalitatea toată viaţa

Tracy Parker, nutriţionist în cadrul British Heart Foundation, recomandă celor ce consumă multă carne procesată să „varieze dieta cu alte opţiuni ce conţine proteină, precum puiul, peştele, fasolea sau lintea”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 iun, 2014
ana
studiul este foarte credibil
Cine nu crede, poate experimenta pe propria-i persoana. Incercati sa nu mancati carne 10 - 15 zile si va veti simti foarte bine, veti fi mai activi si mai optimisti ! Asta nu inseamna ca apoi trebuie sa renuntati definitiv la carne. Este insa suficient sa mancati cate o portie mica o data la doua zile. Sa fie insa o carne pregatita in casa , categoric nu procesata !
27 iun, 2014
Aurel
Of....
Iar au mai inventat o prostie .Auzi, carnatii scurteaza viata .....
27 iun, 2014
ana
este un studiu, nu o inventie
Este vorba de sunca si carnatii din comert care contin substante toxice.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ