Alimentul banal pe care nu trebuie să îl ţii niciodată în frigider. Toţi fac greşeala aceasta!

| 20 mar, 11:01

Unele alimente au, pur şi simplu, un gust mai bun dacă sunt ţinute în frigider, însă dacă alegi să depozitezi cartofii la rece, sănătatea ta ar putea avea de suferit!

Când vine vorba de depozitarea alimentelor, te confrunţi cu sfaturi contradictorii din diverse surse, însă specialiştii trag un semnal de alarmă cu privire la păstrarea cartofilor în frigider.

Ai, probabil, impresia că dacă păstrezi alimentele la rece faci alegerea corectă, întrucât rolul frigiderului este, până la urmă, de a le feri de influenţa factorilor de mediu.

Dacă eşti tentată să depozitezi în frigider orice aliment perisabil, specialiştii de la Foods Standards Agency recomandă să eviţi păstrarea cartofilor în aceste condiţii:

"Cel mai important aliment pe care nu trebuie să îl depozitezi în frigider este cartoful. Când este ţinut la frigider, amidonul din cartof se transformă în zahăr. Atunci când sunt copţi sau prăjiţi, aceste zaharuri se combină cu asparagina (n.r. aminoacid neesenţial, ce ajută la echilibrarea sistemului nervos uman) şi dau naştere unei substanţe numite acrilamidă chimică, considerată a fi dăunătoare."

Astfel, cartofii cruzi ar trebui depozitaţi într-un loc uscat şi răcoros, dar NICIODATĂ în frigider!

Tag-uri: alimente, frigider
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ