Alimentul MINUNE care te scapă de "burtă"

| 25 mai, 2014

Bucătarii îl folosesc din ce in ce mai mult in bucatariile restaurantelor. Nu doar pentru aroma deosebita pe care o da mancarurilor, ci si pentru valorile sale nutritionale.

1. Fisticul te scapa de grasimea de pe abdomen
Potrivit unui nou studiu publicat in revista Nutrition, consumul de fistic te ajuta sa scapi de burta.  Secretul fisticului sta in continutul de grasimi monosaturate, care ajuta in reglarea colesterolului si, in plus, stimuleaza eliberarea hormomilor care regleaza glucoza in metabolism si eliberarea insulinei, ambele importante in controlarea nivelului de zahar in sange.

2. America este lider in productia de fistic

Vanzarile au crescut considerabil, exportul dublandu-se in ultimii 6 ani de la 45 de kilograme la 122 de kilograme pe an.

3. Fisticul nu ingrasa
Fisticul contine in jur de 3-4 calorii, castigandu-si astfel denumirea de "nuca slaba", avand in vedere faptul ca din toata gama de nuci de pe piata, acesta contine cele mai putine calorii. In plus, in urma celui mai recent studiu, specialistii au ajuns la concluzia ca oamenii mananca mai putin fistic, daca sunt nevoiti sa-l desfaca singuri, decat in cazul in care il cumpara deja separat de coaja, scrie foodstory.ro.

4. Este bogat in potasiu

Fisticul contine mai mult potasiu decat orice alte oleaginoase, astfel incat consumul acestuia poate avea beneficii neasteptate asupra organismului tau si poate scadea considerabil nivelul cortizonului, hormonul produs de glanda suprarenala.

5. Fisticul reduce colesterolul si riscul de cancer

Acest fruct oleaginos reprezinta o sursa excelenta de fitosterol, o substanta care scade LDL-ul (colesterolul rau) si bogata in antioxidanti precum beta-carotenul si luteina.


Tag-uri: abdomen, burta, fistic, grasime
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ