ALINA BICA, ţinută pe jar de Baroul Dolj! DECIZIA prinvind soarta fostei şefe DIICOT a fost AMÂNATĂ

| 20 aug, 16:17

Alina Bica, fost procuror şef al DIICOT, vrea să-şi deschisă un cabinet de avocatură. Pentru această mişcare, fosta şefă a DIICOT trebuie să fie primită în Barou.

Consiliul Baroului Dolj, întrunit în ședința din data de 20 august 2015, a hotărât amânarea soluționării cererii formulate de Alina Bica Alina, prin care solicită înscrierea pe Tabloul avocaților definitivi cu drept de exercitare a profesiei, pentru ședința din data de 24 septembrie 2015, în vederea completării dosarului cu actele necesare, a anunţat Baronul Dolj.

"Trebuie să lucrez. În pofida celor ce s-au spus, nu am alte surse de venit. De 9 luni de zile eu nu am surse de venit. Nu pot să stau pe banii părinţilor. Stau într-un apartament de 50 de metri pătraţi, cu o rată de 400 de euro pe lună", a declarat joi Alina Bica.

Pe 19 iunie, Curtea Supremă a decis să conexeze cele două dosare ANRP, cunoscute ca "Bica 1" și "Bica 2", în care este judecată Alina Bica.

Citeste si: ALINA BICA rămâne sub control judiciar

Dosarul "Bica 1" a fost trimis în instanță în luna decembrie 2014, Alina Bica fiind acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

Dosarul "Bica 2" a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie.

În acest dosar, Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită. Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru luare de mită (două fapte), abuz în serviciu (două fapte) și favorizarea făptuitorului (două fapte), iar Ionuț Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ