Alina Gorghiu: Aniversarea zilei de 1 Decembrie trebuie să ne oprească de la mizele prezentului

| 01 dec, 11:21

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a transmis o scrisoare românilor și liberalilor cu ocazia Zilei Naționale de 1 Decembrie în care afirmă că ''proiectul unității naționale este o casă la care au trudit din greu generații de români, iar la temelia acesteia se află jertfa a sute de mii de soldați români și patriotismul și viziunea politică a unor oameni politici liberali, precum cei din familia Brătianu''.

''Aniversarea zilei de 1 Decembrie trebuie să ne oprească pentru o clipă de la mizele prezentului și să ne îndrepte atenția spre simboluri, istorie și valori. Sărbătorim 1 Decembrie — Ziua Națională a României și nu putem să nu ne reamintim ce a însemnat proiectul național de-a lungul istoriei de 140 de ani a PNL. În toate guvernările sale, precum și în toate acțiunile sale politice, Partidul Național Liberal a avut două preocupări majore: Proiectul național, realizarea idealurilor de independență și unitate naționale ale românilor și Proiectul de modernizare a României, în sensul transformării într-un stat de tip occidental, democratic și prosper'', susține copreședintele PNL în scrisoarea citată de Agerpres.

Ea reamintește de ''părinții fondatori ai statului român modern'' și reformele guvernării liberale, aratând că, pe 1 Decembrie, ''avem cel mai bun prilej să ne gândim cu recunoștință la acești înaintași, să le cinstim memoria''.

Citeşte şi:  ZIUA NAŢIONALĂ. 1 Decembrie 2015. LA MULŢI ANI, ROMÂNI! Se împlinesc 97 de ani de la Marea Unire

''Ion C. Brătianu este cel care a condus guvernul în momentele de cumpănă și glorie ale Războiului de Independență. Tot el este cel care s-a implicat în mod decisiv în aducerea pe tronul României a prințului Carol de Hohenzolern, viitorul Rege Carol I, în anul 1866. Marea guvernare liberală din perioada 1876 — 1888 a fost un succes remarcabil atât pentru PNL, cât, mai ales, pentru România. (...) Epoca de grație pentru modernizarea României a stat sub semnul Brătienilor. (...) PNL a modelat România, iar în acest proces s-a modelat și pe sine, fiind permanent cu câțiva pași înaintea altor forțe politice. (...) În 1923, PNL a dat o Constituție modernă, care asigură o bază solidă pentru a continua în ritm accelerat modernizarea țării. Este o realitate dovedită a istoriei că Partidul Național Liberal este profund legat de transformarea României într-un stat modern, european'', spune copreședintele PNL.

În opinia sa, cea mai sănătoasă și autentică formă de atașament față de un partid politic este atașamentul față de idei, principii, valori, cultul memoriei pentru înaintașii care au creat națiunea română modernă.

''Sper că politica românească se va așeza cât mai curând pe bazele valorilor morale și ale principiilor sănătoase. Societatea românească ne cere acest lucru iar noi, liberalii, trebuie să fim primii care răspund acestei revendicări. A servi interesul public, a urmări cu adevărat obiective înalte, și nu interese mărunte, este cel mai bun mod în care putem cinsti istoria României și memoria Brătienilor. Am convingerea că în perioada care va urma, Partidul Național Liberal se va ridica din nou la înălțimea misiunii sale istorice, aceea de a crea prin noi înșine o Românie cu adevărat europeană, prosperă și democratică. La mulți ani, România! La mulți ani, români!'', încheie Alina Gorghiu scrisoarea adresată românilor și liberalilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ