Alina Gorghiu: Bugetul pe 2016 va fi susținut de PNL

| 09 dec, 16:35

Bugetul pe 2016 va fi susținut de PNL, deoarece condițiile pe care partidul le-a pus Cabinetului Cioloș au fost într-o "oarecare" măsură realizate, a declarat miercuri, la Parlament, copreședintele PNL Alina Gorghiu.

"Marți, înțeleg că va fi prima zi de discuție a bugetului în plen și veți vedea și punctul de vedere al PNL. Condițiile pe care PNL le-a pus Cabinetului Cioloș au fost într-o oarecare măsură realizate, vorbim de investiții, avem un plus la Educație, un plus la Sănătate, plusul la buget pentru Armată, în contextul regional actual", a afirmat Gorghiu, potrivit Agerpres.

Întrebată cum comentează înghețarea salariilor anul viitor la nivelul lui 2015, liderul PNL a spus că în buget au fost prevăzute toate actele normative și toate majorările de salarii votate în Parlament.

"Există și o lege antipopulism, cea a stabilității fiscal-bugetare, care te obligă ca într-un interval de 180 de zile înainte de alegerile generale să nu faci modificări de această natură. Dar, în măsura în care există creștere economică, se colectează mai mult la bugetul de stat și sunt venituri, se poate discuta orice fel de variantă", a precizat Gorghiu.

Ea a adăugat că și-ar dori să vadă anul viitor o propunere de modificare a Codului fiscal, în sensul scăderii taxelor pe muncă.

"În acord cu Ministerul Finanțelor, cu majoritatea parlamentară, cu Guvernul, să scădem povara pe muncă, taxele pe muncă, dar acest lucru va depinde foarte mult de cifrele din buget", a explicat Alina Gorghiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ