Alina Gorghiu calcă pe urmele lui Gabriel Oprea? Decizie CONTROVERSATĂ luată de protejata lui Iohannis

| 28 oct, 10:14

Toate persoanele expuse public vor putea cere protecția SPP, potrivit unei ordonanțe de urgență inițiate de serviciile secrete și aprobate CSAT.

Ordonanța de urgență 43/2015, prin care șefii de partide vor beneficia de protecția SPP, a fost inițiată de mai multe servicii secrete și aprobată de CSAT fără nici un fel de obiecții. Documentul CSAT arată că ordonanța a fost aprobată „cu acordul individual al membrilor Consiliului”, ceea ce înseamnă că nu a fost convocată o ședință, ci faptul că avizul a circulat între instituții, până când au fost strânse toate semnăturile.

Citeşte şi: Patriarhul Daniel beneficiază de antemergator din partea Politiei Rutiere

De ordonanță vor beneficia: Alina Gorghiu (PNL), Vasile Blaga (PNL), Liviu Dragnea (PSD) și Kelemen Hunor (UDMR). Co-președinții ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, au deja de protecția SPP, în calitate de președinte al Senatului, respectiv ministru al Agriculturii.

Potrivit documentului transmis de SPP către CSAT, articolul referitor la demnitarii care beneficiază de protecție trebuia modificat întrucât „actuala formulare este ambiguă, nefiind stabilite concret situațiile când se asigură protecție și categoriile de personal cărora li se asigură protecție”. În expunerea de motive la OUG 43/2015 se arată că „în actualul contex european și mondial” este nevoie să se extindă lista persoanelor protejate.

Citeşte mai mult pe evz.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ