Alina Gorghiu, DECLARAŢII ULUITOARE despre tinerii care împlinesc 16 ani

| 01 iun, 19:12

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că tinerii din România au la vârsta de 16 ani mai multe drepturi şi obligaţii, la fel ca adulţii, dar cu o excepţie, dreptul la vot, şi consideră că această inechitate ar trebui eliminată.

 

"La 16 ani, un tânăr din România are dreptul legal să se căsătorească şi să se angajeze. Tot începând cu 16 ani, un tânăr poate răspunde penal pentru faptele sale. Vârsta de 16 ani vine cu drepturi şi obligaţii egale cu ale unui adult, cu o excepţie: dreptul la vot. Aceasta este, în opinia mea, o inechitate pe care ar trebui să o eliminăm, dacă vrem să fim corecţi faţă de generaţia tânără, dar şi să o responsabilizăm", a scris Gorghiu luni pe Facebook.

Citeste si: Senator PNL, prins cu 128 km/h în ORAŞ

În mesajul ei, Alina Gorghiu reaminteşte că PNL a mai ridicat această problemă.

"Scăderea vârstei legale de vot este o temă de gândire pentru societatea noastră şi pentru clasa politică, o temă pe care PNL a mai ridicat-o anterior, în comisia de revizuire a Constituţiei. PNL are încredere în tinerii din România. Vă propun, încă o dată, să le oferim rolul pe care îl merită în societatea noastră", a mai scris ea pe reţeaua de socializare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ