Alina Gorghiu, despre scandalul din jurul lui Cătălin Predoiu

| 13 aug, 18:20

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, pentru PS News, că prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu nu are niciun fel de calitate în dosarul ce ar fi fost disjuns de DNA din Gala Bute, făcând referire la acuzația social-democraților.

De asemenea, Gorghiu mai precizează că această temă pe care PSD-ul o ridică de câte ori consideră că este cazul nu este nimic altceva decât o "ciorbă reîncălzită".

"Pentru că, în spaţiul public, este folosită o temă de atac împotriva lui Cătălin Predoiu, simt nevoia să reacţionez şi să vă dau câteva informaţii care mi se par necesare pentru lămurirea opiniei publice. Din respect pentru opinia publică, indiferent de acuzele PSD-ului, ţin (alături de Cătălin Predoiu) să fac lumină în această situaţie.

În primul rând, Cătălin Predoiu (aşa cum a menţionat public de câteva ori) nu are niciun fel de calitate în acest dosar şi, de altfel, în niciun dosar penal. Desigur, a existat o sesizare făcută de Corpul de Control al lui Ponta împotriva lui Cătălin Predoiu, sesizare care nu a fost confirmată. Din punctul meu de vedere, vorbim despre o situaţie clasică de minciună şi calomnie din partea PSD-ului, pentru că ei (de la Ponta până la ultimul membru de partid) cred că o minciună şi o calomnie repetată se transformă în adevăr. Din fericire, pentru oricine crede în regulile democraţiei în România, niciodată o minciună, dacă o repeţi (chiar de un milion de ori, după reţeta Ponta) nu devine adevăr"
, a spus Gorghiu.

Copreședintele PNL precizează că există o diferență între Cătălin Predoiu şi Victor Ponta și anume că premierul este deja inculpat.

"Se insistă, de asemenea, pe ideea că n-ar exista niciun fel de diferenţe între situaţia lui Cătălin Predoiu şi situaţia lui Victor Ponta, pentru că amândoi ar avea probleme penale. Aici, este o mare, foarte mare diferenţă: în vreme ce Ponta simte că există riscul să piardă guvernarea şi în timp ce domnia sa este inculpat pentru spălare de bani şi evaziune fiscală, Predoiu nu numai că nu are niciun fel de calitate de suspect sau inculpat în vreun dosar, dar această temă pe care PSD-ul o flutură împotriva domniei sale de câte ori consideră că este cazul nu este nimic altceva decât o ciorbă reîncălzită.

Ca atare, cred că aceste lămuriri sunt necesare, dar şi suficiente pentru a arăta cât de ipocrită este tema pe care PSD o flutură. Vă asigur că şi Predoiu, şi Blaga, şi eu, şi orice liberal, în cazul în care vom avea o problemă cu legea sau vor exista suspiciuni legate de numele noastre, vom da explicaţiile necesare şi vom face pasul lateral, în cazul în care va exista o situaţie care să pună presiune pe Partidul Naţional Liberal"
, a mai spus Alina Gorghiu.

Mai mult de atât, Gorghiu i-a acuzat pe pesediști de „minciună” şi de „calomnie”, spunând că aceștia „preferă să se agaţe de scaun, de funcţiile din partid, decât să arate puţină demnitate şi onoare şi respect faţă de partidul care i-a făcut oameni”.

"Din nefericire pentru PSD, liderii acestui partid preferă să se agaţe de scaun, de funcţiile din partid, decât să arate puţină demnitate şi onoare şi respect faţă de partidul care i-a făcut oameni", a mai precizat aceasta.

Social-democrații le-au cerut liberalilor să spună dacă prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu este implicat într-un dosar disjuns din “Gala Bute”. În presă au apărut informații conform cărora premierul din umbră al PNL este cercetat de DNA pentru avizele pe care le-a semnat, în calitate de ministru al Justiţiei, pentru organizarea Galei Bute.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ