Alina Gorghiu, PUSĂ LA PĂMÂNT de proprii colegi

| 30 dec, 11:30

Copreședinta PNL Alina Gorghiu a ajuns să fie criticată chiar de colegii liberali pentru un proiect pe care încearcă să-l aducă de câteva săptămâni pe agenda publică.

Este vorba despre două inițiative legislative care prevăd ca cel puțin 30% din candidații la alegerile locale și parlamentare să fie femei.

„Dacă vrem să le accelerăm şi să intrăm în rândul statelor moderne, iniţiativa legislativă depusă de PNL e răspunsul corect la realitatea „din teren”. Iar cifrele nu mint: în Parlamentul României femeile reprezintă 11,5% din totalul parlamentarilor, în comparaţie cu 28%, media din ţările membre UE. Situaţia nu diferă nici când vine vorba de administraţia locală, iar conform Raportului Global al Echilibrului de Gen pentru anul 2014 România se situează pe locul 91, din 142 de ţări analizate, în ceea ce priveşte egalitatea de gen în viaţa politică”, se arată într-un editorial al lui Gorghiu, publicat de Adevărul.

De altfel, Alina Gorghiu este primul președinte femeie din istoria PNL.

Însă, cele două legi care promovează impunerea cotelor de gen, principiu specific partidelor socialiste, sunt contestate vehement în interiorul PNL.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a spus chiar că ideile lui Gorghiu ar avea legătură cu marxismul cultural.

"Consider că susţinerea cotelor de gen de către TNL reprezintă o gravă eroare! A impune cote de gen este o jignire la adresa demnităţii femeii de a fi egală cu barbatul şi de a nu fi tratată ca un soi de „minoritate” distinctă. (…) Atenţie mare, dragi colegi, la proiectele legislative pe care le iniţiem şi la riscul de a aluneca de la o intenţie bună si onestă, respectiv promovarea doamnelor în politică, la deschiderea drumului impunerii în societatea românească a unei retorici comune pseudodiscriminării şi segmentării societăţii pe criterii relativiste, fapt atât de comun în lumea de azi curentelor ideologice care deriva din marxism cultural!”, a spus Gheorghe, citat de BN24.ro.

Un alt liberal care a criticat aceste proiecte de lege este deputatul Dan Cristian Popescu. El spune că această inițiativă „legiferează exact discriminarea de gen”.

Citește și: Alina Gorghiu RUPE TĂCEREA despre relaţia cu PREŞEDINTELE Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 ian, 23:17
boby
Alina Gorghiu
Excellenta propunerea ! Dar piz......carea inclusiv a politicii , dupa unele modele " europene" ne va conduce acolo unde a ajuns si justitia, adica 30% barbati si restul femei! Bravos natiune!
30 dec, 14:03
cretinelul obiectiv
pate pusa la pamant,AG mare are o sansa..
vazand si citind titlul,imi dau seama ca tu,chiar daca ai un neuron ,care te-a ajutat sa iei examenul la SNSPA,clasa Sultanescu,Palada sau Bulai,esti fara scapare...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ