Alina Gorghiu: Salariul minim va creşte în ianuarie sau în vară, am cerut reducerea poverii pe muncă

| 20 dec, 13:27

PNL a avut discuţii informale cu membrii Guvernului în care a cerut ca majorarea salariului minim pe economie să fie gândită în paralel cu reducerea poverii fiscale pe muncă, a declarat, duminică, copreşedintele PNL Alina Gorghiu, afirmând că salariul minim va creşte fie din ianuarie, fie din vară.

''În discuţiile noastre informale (...) am rugat membrii Guvernului să se gândească în paralel cu creşterea salariului minim pe economie la posibilitatea reducerii poverii pe muncă. (...) A fost propunerea noastră şi la dezbateriile Codului Fiscal, niciun partid nu s-a opus. Cu toţii am agreat că în anul 2016 va fi principala măsură penntru stimularea muncii în România. Aşteptăm acum să vedem dacă Guvernul va veni în întâmpinarea acestei opinii'', a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu într-o conferinţă de presă.

Ea a afirmat că în anul 2016 salariul minim pe economie va fi majorat, precizând, însă, că nu poate spune dacă mărirea se va aplica din luna ianuarie sau din vara anului viitor.

''În 2016 va fi această mărire de salariu minim. Rămâne de văzut poziţia Guvernului, în funcţie de consultările pe care le are şi a studiilor de impact. Nu stiu să spun dacă mărirea va fi din ianuarie sau din vară'', a spus Alina Gorghiu.

Ea a mai afirmat că PNL nu a discutat cu membrii Guvernului, în mod concret, care sunt taxele pe muncă care ar trebui reduse. ''Nu s-a discutat despre taxe pe angajat, anjajator sau despre procentul de 16% din programul PNL. S-a discutat la modul principial despre reducerea poverii pe muncă, nu am impus propunerile noastre din programul de guvernare, care în condiţiile noului Cod Fiscal este posibil să nu mai poată fi aplicate. Trebuie să găsim o soluţie în această direcţie, disponibilittaea cred că este, de principiu, manifestată de toţi liderii de partide politice parlamentare'', a susţinut copreşedintele PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 dec, 14:10
LUCRU PE NET !!!
LUCRU PE NET !!!
OFERTA DE MUNCA PART-TIME CU EDITURA, EXTREM DE SERIOASA SI LEGALA IN TOATA TARA!
PROIECTUL SE LANSEAZA LUNA VIITOARE SI INTERNATIONAL OFICIAL!!!
Cautam pentru EDITURA , operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi!
Pentru un plus de siguranta iti vom pune la dispozitie la final si o copie scanata a unui extras de cont bancar cu plata castigului, adica o dovada foarte clara a seriozitatii absolute a acestei oferte!
Oferim contract in sistem part-time!
Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" pe adresa noastra de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ