Alina Mungiu-Pippidi, despre Mineriade: Vreau să se stabilească oficial că ILIESCU a fost vinovat

| 10 mar, 23:38

Alina Mungiu-Pippidi, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, cu privire la redeschiderea urmăririi penale, în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, că suntem datori să profităm de această "oportunitate judiciară" și să "urmărim această pistă care ne-a fost deschisă de Înalta Curte de Casație și Justiție" pentru a ne asigura că anumite persoane sunt condamnate.

"Astăzi s-a întâmplat un lucru foarte important, mai ales pentru noi, care suntem cei norocoși. Noi suntem datori acestor oameni să profităm de această oportunitate judiciară, pentru că la noi a fost o bătălie, timp de 25 de ani, cine scrie istoria. Asta este o țară în care cel mai puternic scrie istoria. Noi pornim de la această încercare de a decima opoziția, care pare absurdă din partea unor oameni care câștigaseră cu două treimi alegerile, dar asta a fost. A fost o încercare a a elimina complet opoziția asta, pentru că, deși mică, era gălăgioasă. Nu pleca din stradă, din țară și submina autoritatea celor de atunci. Ocazia care ni s-a creat, astăzi, este prima oară, într-o țară ca a noastră, în care contează numai faptele, este să fie condamnați niște oameni. Noi suntem foarte datori, chiar dacă avem bănuieli întemeiate, în unele zone, noi suntem datori să urmărim această pistă care ne-a fost deschisă de Înalta Curte de Casație și Justiție", a declarat Alina Mungiu-Pippidi.

Totodată, președintele Societății Academice din România a afirmat că dorește să se stabilească oficial că Ion Iliescu a fost vinovat și să fie dată aceeași sentință și în cazul lui Virgil Măgureanu.

"Să ne ferim de speculațiile care ne-au însoțit, timp de 25 de ani, să mergem pe vinovății sigure și să ne asigurăm că niște oameni sunt condamnați și condamnările lor intră în cartea de istorie. Pentru că, să știți, pentru foarte mulți oameni din țara asta, până când nu îi va condamna un complet al ÎCCJ, până când acel complet nu va spune că domnul Iliescu are o vină. Doamne ferește, eu nu vreau să îl văd pe Ion Iliescu în închisoare, dar vreau să se stabilească oficial că el a fost vinovat și, la fel, domnul Măgureanu și la fel alți oameni despre care avem probe. Acum ni s-a dat, în sfârșit, ocazia istorică de a pune faptele la locul lor și asta e foarte important aici (...) Ar fi fost imoral să condamni niște oameni mici, la mineriade, când știm că ordinul a venit de la cea mai înaltă autoritate", a afirmat Alina Mungiu Pippidi.

Citește și: DOCUMENT INCENDIAR! Cine a împiedicat JUDECAREA lui Iliescu în Dosarul Mineriadei

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 mar, 09:54
Dottore
D-na Mungiu
Grea boala e dereglarea tiroidiana si cu efecte nefaste dar e tratabila.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ