Alina Mungiu-Pippidi: Klaus Iohannis e un om mai puternic decât era Emil Constantinescu

| 19 dec, 2014

Președintele Societății Academice din România, Alina Mungiu-Pippidi, a afirmat, joi seară, la Realitatea TV, despre președintele ales al României, Klaus Iohannis, că este un lider mult mai puternic decât cei care au fost înaintea lui, în această funcție, catalogându-l, în același timp, drept "un om normal". În acest sens, Pippidi a afirmat că 'normalitatea' lui Klaus Iohannis e mai occidentală decât a tutoror liderilor pe care i-a văzut înainte.

"Klaus Iohannis e un om mai puternic decât era Emil Constantinescu. Emil Constantinescu a avut și el cele mai bune intenții, e un om care nu i-a mulțumit niciodată nimeni, nu i-a ieșit nimic din ce a făcut și atunci a devenit foarte frustrat și nu are o ieșire glorioasă. Klaus Iohannis e un om normal. Această normalitate a lui e mai occidentală decât a tutoror liderilor pe care i-am văzut eu înainte, fără să fie prin nimic spectaculoasă, dar seamănă mai mult cu liderii occidentali pe care i-am văzut. Obiectivitatea asta la el, în fond, de obiectivitate ține totul, este un om, după părerea mea, mai tare decât cei dinaintea lui. Punctul slab este că partidul din care vine sau viitorul partid (cele două partide), nu sunt nici ele niște partide bine pregătite", a afirmat Alina Mungiu-Pippidi.

În acest context, președintele Societății Academice din România a afirmat că alegerea lui Klaus Iohannis ca președinte al României "este o lecție și pentru Bruxelles", în contextul în care, afirmă Alina Mungiu-Pippidi, "a fost făcută fără nicio intervenție din afară". Pe de altă parte, Alina Mungiu-Pippidi consideră că victoria lui Klaus Iohannis o să îi ajute și pe cei aflați sub guvernarea lui Vicktor Orban.

"Ce s-a întâmplat în Ungaria este proasta guvernare, pentru că Vicktor Orban nu ar fi atât de puternic, dacă în contra lui ar exista o elită mai serioasă. Oamenii contra lui au fost foarte corupți. Victoria asta lui Klaus o să îi ajute și pe ei, pentru că îmi place mult rivalitatea asta româno-maghiară. E foarte amuzantă. Niciodată niciunul din noi nu poate să facă ceva fără ca celălalt să zică: uite, ăia au fost în stare, o să fac și eu. Este o lecție și pentru Bruxelles ceea ce s-a întâmplat aici la noi. Ce am făcut noi acum e mult mai bun: a fost fără nicio intervenție din afară, nu a venit nimeni să zică 'faceți aia', a fost pură mobilizare internă și în Ungaria, Comisia dacă se amestecă, nu face decât să îl ajute pe Orban, să trezească naționalismul unguresc care e foarte mare. Când văd un lider bun, îl votează, am avut dovada acum", a mai spus Alina Mungiu-Pippidi.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ