Alina Mungiu-Pippidi vrea să obțină în instanță declasificarea studiul de impact privind reducerea CAS

| 23 iul, 2014

Alianţa pentru o Românie Curată va ataca în instanţă decizia de clasificare a studiului de impact privind reducerea CAS.

Alina Mungiu - Pippidi a declarat că este o veche tradiţie a României Curate să cerem notele de fundamentare pentru legile cu mare impact social. "Întâi ni s-a spus că nu există aceste note de fundamentare, apoi ni s-a spus că există, dar nu sunt publice', a declarat preşedinta ARC, Alina Mungiu-Pippidi, miercuri într-o conferinţă de presă.

Ea a precizat că notele de fundamentare nu pot fi clasificate.

Citeşte şi: VICTOR PONTA a arătat cum poate fi acoperită reducerea CAS. DOCUMENTUL prezentat de premier la Guvern


'Nu se poate ca un studiu de asemenea importanţă dacă s-a făcut să fie secret. (...) Noi am solicitat cu intenţia de a ataca în instanţă eventuala clasificare a acestui studiu de impact al reducerii CAS', a mai afirmat Mungiu-Pippidi.

Alianţa pentru o Românie Curată a solicitat oficial recent ministrului Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, prezentarea studiilor de fundamentare ale legii care prevede reducerea CAS cu cinci puncte procentuale.

Citeşte şi: Băsescu: Reducerea CAS este de dorit dacă sunt identificate clar sursele bugetare de compensare


'Prin prezenta, formulăm o cerere în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Vă rugăm să ne transmiteţi studiile de fundamentare privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale a căror existenţă aţi admis-o în mai multe declaraţii publice. Vă reamintim că în conformitate cu Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată în 2010 şi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 215 din 6 aprilie 2010, art 6, alineatele 3 şi 4, legea trebuia să aibă un studiu de impact ataşat notei de fundamentare', se arată în solicitare.

Citeşte şi: De unde putem finanţa reducerea CAS


De asemenea, ARC cere să se comunice data şedinţei în care s-a decis clasificarea documentelor cu privire al studiul care nu s-a făcut public, la fel ca şi tipul clasificării şi numărul procesului verbal. Alianţa mai spune totodată că va ataca în instanţă decizia de clasificare conform Legii 544.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ