Am întâlnit şi penelişti nefericiţi: Daniel Barbu

| 29 iul, 2014

Daniel Barbu transmite o scrisoare deschisă fostului Partid Naţional Liberal, explicând două lucruri: 1. Greşeala pe care conducerea PNL o face prin contopirea cu PDL şi 2. Motivele pentru care fostul ministru a ales să părăsească barca noului mare PNL.

Alianţa Creştin Liberală. Lectura scrisorii transmise de profesorul universitar nu trece fără să lase urme în aripa liberală din Alianţa Creştin Liberală. Cu vizibile urme de regret faţă de noua construcţie politică numită afectiv „marele partid al dreptei româneşti”, profesorul Daniel Barbu atrage atenţia foştilor colegi asupra unul lucru simplu: datoria civică de a te opune unui generic „regim Băsescu” din care inevitabil fac parte noii liberali proveniţi din partidul construit şi menţinut la putere de acelaşi preşedinte abuziv Traian Băsescu.

Decizia de a părăsi această construcţie vine într-un moment de impact pentru electorat, desemnarea candidaţilor la funcţia supremă în stat. Daniel Barbu, fost ministru al culturii în cabinetul Ponta, semnalează în mod logic faptul că în acest moment are loc şi trecerea în nefiinţă a partidului istoric PNL, partid în care acesta a ales să intre dintr-o dublă motivaţie: 1. Necesitatea de a se implica în radierea regimului Băsescu şi 2. Un set de valori liberale pe care numai „fostul PNL” le poate emana în politica românească.

De ce a plecat Daniel Barbu din PNL? Aparent paradoxal, tocmai pentru a rămâne liberal. Profesorul universitar Daniel Barbu vede adevărul adevărata faţă în noua macro-construcţie de „Dreapta”. Este o construcţie fesenistă în care liberalii cu spirit şi valori istorice nu au ce căuta.

Nici măcar menţinerea numelui de PNL, impusă de veteranul politic Quintus, nu are cum să-i prostească pe cei care au crezut în idealurile liberale. Este doar o formă fără fond, sau, ca să folosim metafora lui Daniel Barbu: „cum haina nu-l face pe om, nici numele nu dă conţinut programului unui partid”.

Citeşte şi: Călin Popescu-Tăriceanu candidat. Crin Antonescu: "Nu are nicio şansă"

Călin Popescu Tăriceanu candidat. Ce se va întâmpla cu viitorul politic al lui Daniel Barbu? În acest moment singura opţiune viabilă pentru un om politic aflat la început de carieră ar fi construcția lui Călin Popescu Tăriceanu. Deşi nu şi-a anunţat aderarea la PLR, cel mai probabil, în cât a rămas din mandatul de senator al lui Daniel Barbu, prin vot, aderarea la principiile promovate de noua formaţiune liberală va fi clară.

Hemoragia de parlamentari ai PNL continuă. În momentul de faţă, peste 30 de parlamentari şi-au anunţat demisia din PNL şi alăturarea la grupul de parlamentari din jurul preşedintelui Senatului, Tăriceanu. Stabilitatea guvernamentală este menţinută prin aceste mişcări de trupe şi, în acelaşi timp, alăturarea la acest grup al unor persoane relevante din „fostul PNL” dă credibilitate mişcării lui Tăriceanu. În momentul în care Klaus Iohannis va fi declarat învins la alegerile prezidenţiale, numărul parlamentarilor care părăsesc marea dreaptă este foarte posibil să crească, exponenţial, cu sau fără scrisori deschise către conducerea marelui partid, care va fi condus în mod probabil de Vasile Blaga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 iul, 2014
IZABELA
cine este si chiorul asta...basist?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ