Ambasada SUA: Guvernul ar trebui să asigure manageri profesioniști la conducerea companiilor de stat

| 30 mar, 15:38

Dean Thompson, însărcinatul de afaceri al Statelor Unite ale Americii la București, a afirmat că România ar trebui să asigure la conducerea companiilor de stat manageri profesioniști.

„Primul pas către o bună guvernanță corporativă este să ai oamenii potriviți – competenți, cu experiență și profesioniști – în consiliul director. Guvernul român trebuie să se asigure că entitățile controlate de stat sunt conduse de manageri profesioniști selectați printr-un proces transparent și competitiv, fără influențe politice”, a declarat diplomatul.

El susține că Guvernul României trebuie să încurajeze puterea decizională a managerilor și să asigure ascensiunea lor printr-o procedură transparentă și fără influențe politice.

"Capacitatea de a lua decizii potrivite, ca parte a guvernării corporative, are avantaje adiționale, deși deseori necunoscute - consolidează o companie împotriva amenințării corupției și ajută economia unei țări să crească", a adaugat diplomatul american.

De asemenea, Thompson susține că actele de corupție vor fi mai dificil de realizat dacă guvernul stabilește un set de reguli, iar pentru a atrage investitori este necesar un progres continuu în provința climatului investițional și a mediului de afaceri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 mar, 16:39
nic
Da, intr-o tara democratica asa se face, in Romanica lui tonta toate numirile sunt politice, asa ca toti incapabilii intra pe posturi grase...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ