Ambasadorul Rusiei la București, despre dotarea României cu rachete Patriot: Este un risc potențial

| 28 iul, 10:12

Ambasadorul rus la București, Valeri Kuzmin, a declarat, într-un interviu acordat Realitatea TV, că Rusia crede că România cumpără rachete Patriot de la Statele Unite pentru a apăra baze militare, precum cea de la Deveselu. Totodată, Moscova acuză că scutul antirachetă ar putea fi dotat cu focoase nucleare.

„Este decizia voastră din interiorul NATO, în baza parteneriatului vostru strategic cu SUA. Care sunt forțele pe care le vor apăra acele rachete Patriot? Pot să declar, oficial, că Rusia nu reprezintă în niciun fel o amenințare pentru România. În realitate, acele arme defensive ar fi dislocate pentru a apăra baze militare străine, în special elemente ale sistemului strategic antibalistic al SUA, de la Deveselu. Aceasta este analiza Federației Ruse", a declarat Valeri Kuzmin.

 

Totodată, diplomtul a precizat că baza militară de la Deveselu prezintă un risc potențial pentru Rusia.

 

„Președintele nostru a explicat asta. Potrivit unor informații militare, noi știm că este de ajuns să schimbi software-ul calculatorului care operează acel sistem antibalistic și el va funcționa ușor cu rachete de croazieră americane de tip Tomahawk, care sunt proiectate pentru a avea scopuri strategice ofensive. Nu înseamnă că asta se va întâmpla mâine. Rachetele Tomahawk pot fi echipate chiar și cu focoase nucleare. Este un risc potențial pe care nu îl putem ignora. Fie că vă place sau nu", a mai spus Kuzmin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ