Ambasadorul SUA s-a întâlnit cu patriarhul Daniel: Hans Klemm a dezvăluit primele trei obiective din România

| 18 noi, 14:18

Prosperitatea și stabilitatea se promovează prin respectarea libertății religioase, care constituie unul dintre drepturile fundamentale ale omului, a declarat ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, după o întrevedere avută miercuri cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel.

"Din punctul de vedere al Statelor Unite ale Americii, libertatea religioasă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului. Credem că prin respectarea acestui drept fundamental al omului se promovează atât prosperitatea, cât și stabilitatea în lume", a spus Hans Klemm, la Reședința Patriarhală din București.

El a subliniat că una dintre componentele centrale ale activității externe a Statelor Unite este aceea a promovării libertății religioase.

"În contextul în care am dorit să cunosc mai bine viața și activitățile din România, întâlnirea este importantă, pentru că Preafericirea Sa are un rol nu numai în cadrul vieții religioase, cât și în cea a societății românești. Am avut o întâlnire foarte fructuoasă și am căzut de acord că putem să promovăm activitățile și relațiile între Biserica Ortodoxă Română și alte Biserici creștine din Statele Unite ale Americii", a menționat ambasadorul SUA.

Klemm a adăugat că unul dintre aspectele activității sale ca ambasador în România este și acela de a promova mai buna înțelegere a vieții și activităților BOR în rândul Bisericilor din SUA, precizând că și reciproca este valabilă.

"Patriarhul și-a exprimat bucuria continuării dialogului cu o personalitate precum cea a lui Hans Klemm, un om care și-a manifestat încă din primele minute ale întâlnirii deschiderea totală spre acest dialog cu Patriarhia Română. Domnia sa a punctat trei elemente esențiale ale misiunii sale în România: în primul rând, promovarea securității și strategiilor de apărare a României, care au tot sprijinul Statelor Unite ale Americii, apoi promovarea și adâncirea democrației în România, prin ajutorul de maturizare a instituțiilor democratice din România, și nu în ultimul rând promovarea prosperității", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

El a menționat că s-a insistat asupra unei culturi a prosperității ce trebuie să se dezvolte și în România. "La acest capitol legat de prosperitatea necesară în România, care este o țară bogată, dar, din păcate, are încă foarte mulți oameni săraci, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat proiectele pe care Biserica Ortodoxă Română le desfășoară deja", a spus Bănescu.

Potrivit acestuia, familiile afectate de fenomenul migrației sunt și vor fi sprijinite în cadrul parohiilor din întreaga Patriarhie Română, un exemplu concret fiind proiectul "Alege școala".

Bănescu a precizat că s-a subliniat necesitatea implicării mai mari a BOR din punct de vedere social în societatea românească. "Preafericitul a propus aceste lucruri, a punctat deja existența acestui proiect, 'Alege școala', care este de anvergură națională, în urma introducerii în discuție a acestei necesare clădiri a unei culturi a prosperității din punct de vedere nu doar economic, ci și spiritual", a menționat purtătorul de cuvânt.

El a precizat că în cadrul discuțiilor a fost subliniată legătura dintre spiritual și economic. "S-a punctat importanța sprijinirii tuturor celor afectați de fenomenul migrației, sprijinirea copiilor sărmani în școală prin oferirea de burse, ajutoare concrete, la nivel parohial, în toată Patriarhia Română. S-a punctat necesitatea unor schimburi de studenți, teologi români, plecarea lor la burse în Statele Unite. Avem nevoie de această consolidare a culturii întâlnirii dintre teorie și practică, s-a subliniat că în Statele Unite această frumoasă conjugare dintre teorie și practică este un model, noi înșine avem de învățat din această perspectivă a dimensiunii practice a activității pastorale", a declarat Bănescu.

Potrivit acestuia, Patriarhia vrea o deschidere mai mare a dialogului cu ambasadele țărilor creștine. "A fost o vizită de prezentare, nu a fost o vizită cu o agendă strict tematică. Vor urma și alte întâlniri, ceea ce ne bucură, pentru că Patriarhia Română dorește o deschidere mai profundă a dialogului cu multe instituții și cu alte ambasade ale unor țări creștine", a adăugat purtătorul de cuvânt.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ